Foto:

De Niemanders in race voor Gouden C

  Nieuwsflits

Arnhem - Het project de Niemanders van de Arnhemse songschrijvers Rocco Ostermann en Wout Kemkens is één van de vijf genomineerden voor de Gouden C 2019. Deze prijs voor cultuurparticipatie en cultuureducatie staat dit jaar in het teken van 'inclusie'.

De winnaar wordt bepaald door een combinatie van publieksstemmen en een jury. Op 13 juni, tijdens een online talkshow, wordt de uitslag bekend gemaakt.

Bajesbewoners

Songschrijvers Rocco Ostermann en Wout Kemkens speurden gevangenissen af naar bijzondere verhalen en muzikanten. Dit inclusieve project heeft geleid tot een muzikale samenwerking tussen mensen ‘binnen’ en ‘buiten’ de muren, en een uniek album dat verhaalt over de bajesbewoners en hun levens.


Rocco Ostermann: "We spraken veel over beide werelden en ieders rol in deze. We beseffen dat deze wereld in al haar facetten onmogelijk te vatten is op één plaat, maar met de openheid en de heart and soul van alle betrokkenen zijn we een heel eind gekomen."

Wout Kemkens: "De nominatie voor de Gouden C van het Fonds voor Cultuurparticipatie is een mooie erkenning voor het harde werk dat wij, de mede-muzikanten én de gedetineerden de afgelopen maanden in dit project hebben gestopt."

De Gouden C

Voor de prijs komen alle in 2019 door het Fonds gesubsidieerde projecten in aanmerking. De shortlist van vijf projecten is samengesteld door medewerkers van het Fonds. Het publiek kan tot en met 31 mei meestemmen wie de Gouden C wint. De winnaar ontvangt een Gouden Stempel, ontworpen door kunstenares Katia Borghesi en een cheque ter waarde van €1000.

Programma Cultuurparticipatie

De vijf genomineerde voor de Gouden C zijn voorbeelden hoe je kunst en cultuur voor diverse groepen mensen toegankelijk maakt. De komende jaren werken het ministerie van OCW, het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en het Fonds voor Cultuurparticipatie samen met partners aan het vergroten van de toegankelijkheid, zichtbaarheid en erkenning van cultuurdeelname in de samenleving. Door het verstrekken van subsidies, kennisdeling op de inzet van cultuur in het sociale domein en het zichtbaar maken van actieve cultuurparticipatie met o.a. de Iktoon-campagne.

De andere 4 genomineerden voor de Gouden C 2019

Aap Noot Scratch van Stichting Touwmuseum de Baanschuur, Project COHOST, Re-fill your cup with authenticity van Sharina Gumbs en Titanic van Jongerentheater KRANG.

www.cultuurparticipatie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden