stadsbeelden Arnhem
stadsbeelden Arnhem (Foto: ?)

Kaartenactie Vereniging Stadsschoon Arnhem

  Nieuwsflits

ARNHEM De Vereniging Stadsschoon Arnhem heeft een ludieke kaartenactie bedacht. Alle leden van de vereniging hebben inmiddels per post het jaarverslag 2020 ontvangen met daarbij een mooie set van 4 kaarten, die als ansichtkaart verstuurd kunnen worden.

Het jaarverslag geeft uiteraard een weerslag van de activiteiten van de vereniging, hoewel dat er in het jaar waarover het verslag handelt, 2020, niet zo veel zijn geweest. Corona maakte vele activiteiten van de vereniging onmogelijk. Geen buitenactiviteiten, geen excursies, geen algemene ledenvergadering.

In plaats daarvan zijn de leden nu verrast met de kaartenset op glanzend stevig papier. Afbeeldingen op de kaarten: de Watermolen in Park Sonsbeek in 1913, het Velperplein met Musis Sacrum rond 1920, het begin van de Zypendaalseweg rond 1920 en een mix van diverse stadse beelden, eveneens uit 1920. Het gaat hierbij om afbeeldingen die geregistreerd staan bij het Gelders Archief (Public Domain Mark 1.0 licentie).

Bij deze kaartenset was een vijfde kaart gevoegd, waarop vijf nominaties vermeld staan. Leden kunnen hieruit een keuze maken voor de Beste Bijdrage voor Arnhems stadsschoon. Hierop is al volop gereageerd.

De Vereniging Stadsschoon Arnhem, waarvan elke liefhebber van het Arnhemse stadsschoon lid kan worden, zal binnen afzienbare tijd bekend maken welk gebouw in Arnhem deze prijs van Beste Bijdrage verdient voor het jaar 2020. Het lidmaatschap van de vereniging kost slechts € 10 per jaar.

Kijkt u voor meer informatie op de website van de vereniging: www.stadsschoon.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden