Foto:

Vaccinatiepiek Gelderland-Midden; 10.575 prikken op een dag

  Nieuwsflits

Regio - Dat het vaccineren in Nederland en in Gelderland-Midden goed op stoom is wisten we natuurlijk al. Met 10.575 vaccinaties op 1 dag bereiken we op woensdag 9 juni in onze regio een (voorlopige) piek. Met de hulp van eigen personeel, inhuur, huisartsen, apothekers en zelfs het defensie prikken we door tot iedereen die wil beschermd is tegen corona.

Onmiskenbaar positieve effecten

We zijn zeker nog niet uit de coronacrisis. Daarom raden we iedereen aan om zich goed aan de maatregelen te blijven houden. Was je handen, houd afstand en laat je testen bij klachten. Tegelijkertijd zijn de positieve effecten van het vaccineren duidelijk zichtbaar. Zo zien we bijvoorbeeld dat bij de oudere leeftijdsgroepen – die als eerste gevaccineerd zijn – dat het aantal besmettingen drastisch is gedaald.

GGD de wijk in

Om mensen goed te informeren en te helpen bij hun besluit over vaccineren, gaat de GGD Gelderland-Midden de komende tijd naar de inwoners toe. Met een bus gaan we naar die wijken, waarvan we weten dat daar de vaccinatiebereidheid lager ligt. In onze speciale corona-informatiebus kunnen mensen langskomen met hun vragen over de hygiënemaatregelen, het belang van testen en vaccineren. Indien gewenst, maken we zelfs meteen een vaccinatieafspraak voor mensen die al aan de beurt zijn.

Henk Bril directeur GGD Gelderland-Midden: “De vaccinatiebereidheid in Nederland en ook in onze regio is met gemiddeld 85% gelukkig al heel goed. Maar als we ook de komende winter echt coronavrij willen blijven, dan is een hoge vaccinatiegraad onder alle inwoners belangrijk. Vandaar dat we er nu alles aan doen om mensen over de streep te trekken.”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden