<p>Cas Verhage (links) en Teus Eenkhoorn ondertekenen coronaproof de samenwerking tussen Nh1816 en het Nederlands Openluchtmuseum. (Foto: Chrissie Sewalt)</p>

Cas Verhage (links) en Teus Eenkhoorn ondertekenen coronaproof de samenwerking tussen Nh1816 en het Nederlands Openluchtmuseum. (Foto: Chrissie Sewalt)

(Foto: )

Openluchtmuseum heeft nieuwe projectpartner

  Nieuwsflits

ARNHEM - Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem gaat een samenwerking aan met Nh1816 Verzekeringen. Stichting Goede Doelen Nh1816 draagt in de periode 2021 tot en met 2023 bij aan diverse projecten van het Openluchtmuseum. In 2021 is dat het tramjubileum. Dankzij de bijdrage is de presentatie in de Tramremise vernieuwd en verlevendigd met twee films, wordt een kick-off evenement georganiseerd en is een feestelijke huisstijl ontwikkeld.

Cas Verhage, voorzitter Stichting Goede Doelen Nh1816: ”Verzekeren van huis en haard doen wij al sinds 1816. Veel van de historische gebouwen die in het museum zichtbaar zijn komen uit een tijd waarin wij ze al op hun oorspronkelijke locatie verzekerden. Al wandelend langs de oude boerderijen en huizen in het Openluchtmuseum komen de verhalen van oorspronkelijke bewoners tot leven. Verhalen over ontwikkelingen door de jaren heen die we moeten blijven vertellen.”

Directeur van het Nederlands Openluchtmuseum Teus Eenkhoorn: “We zijn heel blij met Nh1816 als projectpartner. Dankzij de bijdrage van Nh1816 kunnen wij van het tramjubileumjaar een echt feest maken, zo rijdt er dit seizoen een speciale gasttram (de HTM 779), is de presentatie in de Tramremise geheel vernieuwd en geven wij een speciale jubileumkrant uit met onder meer achtergrondverhalen en leuke anekdotes over 25 jaar tram in het Openluchtmuseum.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden