<p>Bewoner deponeert groente- en fruitafval in het wormenhotel.</p>

Bewoner deponeert groente- en fruitafval in het wormenhotel.

(Foto: Marc Klaassen)

Wormen nemen hotel in gebruik

  Nieuwsflits

ARNHEM - Arnhem heeft sinds 29 april het eerste wormenhotel in de openbare ruimte en wel op het Oude Land in het Spijkerkwartier. Mogelijk gemaakt door het project Circulair Spijkerkwartier. Op 5 mei arriveerden de compostwormen om het hotel in gebruik te nemen.

Bewoners uit het Spijkerkwartier, lokale bedrijven, gemeente Arnhem en Hogeschool Arnhem Nijmegen werken samen om van afval weer grondstof te maken. Het wormenhotel is een compostbak waarin duizenden wormen leven. Het zijn speciale compostwormen die in zo’n 6 maanden tijd al het groente- en fruitafval omzetten in compost. Met deze compost worden dan weer de bomen en planten in de wijk gevoed.

Wormenhotelier

Elk wormenhotel heeft een hotelbaas, de wormenhotelier. Deze zorgt ervoor dat de aangesloten huishoudens (de wormencommunity) goed geïnformeerd worden. Ook houdt hij/zij het welzijn van de beestjes goed in de gaten. Je kunt namelijk niet al je keukenafval kwijt in dit hotel. De wormen houden bijvoorbeeld niet van gekookt eten, vlees en vis maar wel van groente- en fruitresten en ook koffiedik vinden ze heerlijk. Tevens af en toe wat karton of houtsnippers is smullen geblazen voor de wormen en ook goed voor het biologisch evenwicht in het hotel.

Het eerste Arnhemse hotel in Spijkerkwartier is een proefhotel dat gebouwd is door een aantal enthousiaste bewoners. Rond 17 mei komt er een tweede hotel. Ook wordt er een ‘wormencoach’ ingevlogen die de deelnemers gaat begeleiden. Uiteindelijk is het doel om dit jaar 5 hotels te realiseren in het Spijkerkwartier.

https://mijnspijkerkwartier.nl/pagina/circulair-spijkerkwartier

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden