<p>Volkshuisvesting directeur Liesbeth van Asten (tweede van rechts) is gesprek met huurders.&nbsp;</p>

Volkshuisvesting directeur Liesbeth van Asten (tweede van rechts) is gesprek met huurders. 

(Foto: SP Arnhem)

Volkshuisvesting belooft aanpak ‘schimmelhuizen’ Immerloo

  Nieuwsflits

ARNHEM - Een delegatie van ongeveer twintig huurders uit Immerloo heeft maandag 3 mei samen met de SP Arnhem actie gevoerd voor het opknappen van hun huizen. Zij hebben de problemen in een aantal huizen besproken met de directeur van Volkshuisvesting, Liesbeth van Asten. Volkshuisvesting heeft beloofd de problemen aan te pakken.

Volkshuisvesting heeft tijdens de actie toegezegd dat ze bij alle huurders uit het eerder aangeboden zwartboek zo snel mogelijk op huisbezoek komt om de klachten op te lossen. Ze maken daarvoor deze maand nog extra mensen vrij om dat te kunnen doen.

“Het is goed dat ze er nu serieus mee aan de slag gaan, want het is echt heel hard nodig. Maar we willen vooral zien dat er ook echt iets aan de klachten wordt gedaan. Pas dan zijn we tevreden, dus samen met de huurders gaan we heel goed meekijken dat de problemen ook echt worden opgelost”, zegt Sarah Dobbe, raadslid van de SP in Arnhem.

Zwartboek

Eerder deze maand overhandigden de huurders samen met de SP een zwartboek aan de verhuurder. “Huurders geven aan dat ze last hebben van schimmel, dat veel van de kinderen daardoor inmiddels luchtwegproblemen hebben. Mensen die ziek worden van hun eigen huis, dat is ontzettend pijnlijk en mag gewoon echt niet gebeuren. Maar huurders geven ook aan dat er veel achterstallig onderhoud is, dat er ongedierte zoals ratten en muizen, en dat de huizen slecht geïsoleerd zijn waardoor er een hoge energierekening is”, zegt Dobbe.

De Arnhemse SP zet zich in verschillende buurten van Arnhem samen met huurders in voor betere huizen en lagere huren. “Uit deze actie wordt weer heel duidelijk waarom er een Arnhemse aanpak nodig is om schimmelhuizen aan te pakken. Een gezond en betaalbaar huis zou normaal moeten zijn.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden