<p>Ap de Geest en René Verkade van ATK Brass geven het Taptoesignaal vanaf de Eusebius. Dit jaar gebeurt dat niet om toestroom van publiek te voorkomen.</p>

Ap de Geest en René Verkade van ATK Brass geven het Taptoesignaal vanaf de Eusebius. Dit jaar gebeurt dat niet om toestroom van publiek te voorkomen.

(Foto: Danielle de Wit)

Geen taptoesignaal tijdens Dodenherdenking

  Nieuwsflits

ARNHEM - Voor het eerst in decennia zal het op 4 mei om 19.58 uur op en rond de Eusebiuskerk in Arnhem oorverdovend stil zijn. Normaal gesproken klinkt rond die tijd het taptoesignaal door twee trompettisten van ATK Brass als inleiding voor de twee minuten stilte die om 20.00 uur in het hele land gehouden wordt ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Herdacht worden al diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord en allen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog.

"Vorig jaar vond, vanwege de Covidcrisis, de herdenking in Arnhem niet op het Audrey Hepburnplein plaats en bood ATK Brass aan het taptoesignaal vanaf de Eusebiustoren voor en over de stad te laten klinken. Een prachtig initiatief waarbij Ap de Geest en René Verkade vanaf grote hoogte hun salut brachten. Omdat er dit jaar opnieuw geen herdenking is met publiek, zou het initiatief van vorig jaar navolging kunnen krijgen. Echter, gezien de mogelijke toeloop van mensen die willen gedenken, is na overleg en volledig begrip voor de motivatie van de organisatie, besloten het signaal niet te laten klinken en zal het waardig stil zijn rond de toren", aldus ATK Brass.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden