<p>Een vertrouwd beeld in Arnhem, een poster van Loesje.</p>

Een vertrouwd beeld in Arnhem, een poster van Loesje.

(Foto: Loesje)

Hoofdkantoor ‘Loesje’ in Popcentrum Jacobiberg

  Nieuwsflits

Arnhem - Arnhems meisje ‘Loesje’, beter bekend van haar ludieke posters, vindt haar nieuwe hoofdkwartier in Popcentrum Jacobiberg. Het motto van Loesje is ‘Het leven op de wereld beter en mooier maken’. Dat gaat ze vanaf nu doen vanuit de Arnhemse muzikale en creatieve broedplaats op Arnhems Buiten.

Loesje is geboren in Arnhem en haar hoofdkwartier heeft hier altijd gezeten. Toen ze in 2020 een nieuw hoofdkwartier zocht, wilde ze als echt Arnhems meisje graag haar hoofdkwartier hier blijven behouden. En die plek wordt nu Popcentrum Jacobiberg.

Het leven op de wereld beter en mooier maken. Voor Loesje is dat geen luchtkasteel. Je idealen verwezenlijken doe je door er dagelijks een kasteel van te metselen. De mensheid moet vooruit, vindt Loesje, en ze geeft haar met plezier een zetje in de rug.

Open vizier

Hoe gaat Loesje haar doelen verwezenlijken vanaf Jacobiberg? “Voor mij is creativiteit midden in de wereld staan. Met een open vizier kijken naar alles wat er gebeurt om er vervolgens een slinger aan te geven. Verbeeld en heers.”

Loesje lijkt het mooi om op een creatieve broedplek als Jacobiberg, als dat weer mogelijk is, meer interactie op te zoeken. Loesje haar posters Iedereen heeft invloed. Maar hoe krijg je die? Posters maken is Loesje’s antwoord. “Anderen maken een tijdschrift, beginnen een blog of starten een vakbond. Loesje kiest voor een poster: eenvoudig, direct, op straat, op sociale media en onder de mensen. Het recht op vrijheid van meningsuiting is er niet voor niks. Daar voegt Loesje het recht op meningsvorming en meningsverandering aan toe.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden