<p>Ruimtematch: EmpowerMij &nbsp;bouwt een tiny house in hal van Bouwbedrijf Van Wijnen.&nbsp;</p>

Ruimtematch: EmpowerMij  bouwt een tiny house in hal van Bouwbedrijf Van Wijnen. 

(Foto: Arnhemse Uitdaging)

Ruimtebank brengt vraag en aanbod van ruimte bij elkaar

  Nieuwsflits

Arnhem - Lokale maatschappelijke organisaties met beperkt budget zijn geregeld op zoek naar opslag- of vergaderruimte. Veel Arnhemse bedrijven en organisaties willen ruimtes die (tijdelijk) niet gebruikt worden graag delen. Vrijwilligers van de Ruimtebank (initiatief van De Arnhemse Uitdaging) gaan vraag en aanbod aan elkaar koppelen. Maatschappelijke organisaties kunnen bij hen ook terecht voor advies over huisvestingsvragen. De eerste ruimtematches zijn al gemaakt.

EmpowerMij zocht voor drie maanden een ruimte waarin zij aan een tiny house kunnen bouwen als vakantieverblijf voor mensen met een anderswerkend lichaam. Bouwbedrijf Van Wijnen heeft hiervoor een tijdelijk leegstaande hal beschikbaar gesteld.

Het bestuur van Avonturis was op zoek naar een vergaderruimte voor coronaproof overleg met 5 personen. KplusV wist raad.

De Voedselbank zocht extra coronaproof uitgiftelocaties. De Turkiyem Moskee stelt hiervoor belangeloos een zeer geschikte ruimte beschikbaar.

Ruim 10 bedrijven, waaronder Nysingh Advocaten, UL International en Direct Klantcontact, zijn bereid om hun ruimtes via de Ruimtebank beschikbaar te stellen voor vergaderingen of een bijeenkomst van lokale maatschappelijke initiatieven.

De Arnhemse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat zorgt voor samenwerking tussen lokale maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Via een netwerk van vrijwilligers uit het bedrijfsleven kunnen stichtingen, verenigingen en bewonersinitiatieven een beroep doen op hulp van lokale bedrijven die kennis, materialen, faciliteiten of menskracht met hen willen delen.

Heeft jouw maatschappelijke organisatie een ruimtevraag? Wil jouw bedrijf (tijdelijk) een ruimte beschikbaar stellen of sta je open voor ‘samenwonen’ met een maatschappelijke organisatie? Laat het weten via het vraag/aanbodformulier.

https://arnhemseuitdaging.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden