Jaap Robben bij een hoofdstuk van 'Biografie van een Vlieg'. Van 6 t/m 21 maart te zien en te lezen in de  openbare ruimte in Arnhem.
Jaap Robben bij een hoofdstuk van 'Biografie van een Vlieg'. Van 6 t/m 21 maart te zien en te lezen in de openbare ruimte in Arnhem. (Foto: Studio Schulte Schultz)

Posterverhaal in buitenlucht Arnhem

  Nieuwsflits

Arnhem - ‘Biografie van een Vlieg’ is een posterverhaal van Jaap Robben dat, al wandelend of fietsend, langs de weg te lezen is. Het verhaal duikt van 6 t/m 21 maart op in de Arnhemse buitenlucht.

‘Biografie van een Vlieg’ is een verhaal over ontdekken, vriendschap en vergankelijkheid, voor jong en oud. Elk hoofdstuk beschrijft een dag uit het leven van de hoofdpersoon: een immer enthousiaste vlieg die vriendschap sluit met een pedante buizerd en volop geniet van het leven. Hoe kort het ook is.

Jaap Robben schreef dit verhaal najaar 2020 in opdracht van De Nieuwe Oost I Wintertuin. Omdat het jaarlijkse Wintertuinfestival vanwege corona niet door kon gaan, werden de posterplekken, die normaal gesproken het evenement aankondigen, gebruikt voor een vertelling. Biografie van een Vlieg werd in 2020 met veel enthousiasme ontvangen in onder meer Nijmegen en krijgt nu een vervolg in Arnhem.

Biografie van een Vlieg is op maat gemaakt voor deze tijd. Nu theaters, popzalen en bibliotheken nog steeds dicht zitten, wordt het podium met dit posterproject naar de buitenlucht verschoven. De lezers gaan op eigen gelegenheid op pad en volgen op 25 posters het leven van de vlieg. Met deze nieuwe en bijzondere vorm van publiceren vormt de stad het decor voor een verhaal en worden inwoners lezers.

Het verhaal is daarnaast vanaf nu ook verkrijgbaar in boekvorm, met illustraties van Paul Faassen. Dit prentenboekje voor alle leeftijden is te bestellen via de website van Uitgeverij Loopvis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden