Een Elfstedentocht op wieltjes


<p>Sportcoach Frank probeert samen met de stagiaires Hayelom en Sil een ijsbaan te maken op De Hobbit.</p>

Sportcoach Frank probeert samen met de stagiaires Hayelom en Sil een ijsbaan te maken op De Hobbit.

(Foto: Petra de Kramer)

Een Elfstedentocht op wieltjes

  Nieuwsflits

Vorige week stond Nederland in het teken van de Elfstedentocht: gaat het door of niet? Alle plassen, meertjes en ijsbanen in de buurt konden rekenen op veel liefhebbers. Op wijkniveau werd de schaatskoorts deze voorjaarsvakantie omgezet in een activiteit die minder weersafhankelijk is: De Elfstedentocht op wieltjes, bij De Hobbit in Malburgen.

Arnhem - “Het is geweldig dat er nog een beetje sneeuw ligt. Dat geeft toch meer sfeer aan deze activiteit”, zegt Belinda, terwijl achter haar de kinderen met de slee van de bult af glijden. “We hebben geprobeerd een kleine ijsbaan aan te leggen, maar daarvoor was het overdag toch te warm, helaas.”

De Elfstedentocht op wieltjes die we in deze vakantieweek organiseren op De Hobbit, had ik gezien op playground Thialf. Dat was leuk, dat wilde ik ook hier in Malburgen! In overleg met Rijnstad en Sportbedrijf Arnhem heb ik het mogen organiseren, samen met Priscilla. De kinderen gaan dan over het terrein met stepjes, rolschaatsen, skateboard of fietsjes langs 11 steden. Ze moeten zelfs klûnen. Samen met de leerkracht van de Mozaiëkschool hebben we leerzame opdrachten verzonnen, bijvoorbeeld over topografie. Het is een combinatie van denken, bewegen en doen, zodat alle kinderen mee kunnen doen.”

Belinda, die liever niet op de foto gaat, werkt alweer 7 jaar als vrijwilliger op Jeugdplein De Hobbit in de wijk Malburgen. “Het begon toen mijn kinderen hiernaast op school kwamen. Ik sta er altijd om ze op te halen. Na schooltijd gaan ze vaak hier naar het speelplein. In de begintijd deed Ome Henk altijd de watertafel op De Hobbit open, daar kon iedereen lekker mee spelen. Ik bleef dan ook, dat was een gezellige tijd. En elke vrijdagmiddag ging Ome Henk met ze voetballen. Dat was speciaal voor de kinderen van de bovenbouw. Helaas is hij overleden. Hij was echt een bekendheid hier.

Toen er een medewerker weg ging, kreeg ik de mogelijkheid hier te komen werken, samen met Priscilla. In de vakantie helpt ze nog steeds mee. De spelcontainer, of Smurfenhuis zoals het wel genoemd werd, dat is echt mijn ding om te doen. Na schooltijd gaat de deur open en knal ik alles naar buiten”, zegt ze lachend. “Kinderen weten precies wat er in zit en waar ze mee willen spelen. Helaas is met oud en nieuw de container afgebrand. Veel spullen stonden ergens anders, maar toch…kinderen vinden het heel erg dat ‘hun’ Smurfenhuis er niet meer is.

‘s Zomers is het hier ook top. Dan organiseren we bijvoorbeeld wateractiviteiten, dat trekt altijd veel kinderen. Of de gekke fietsendag, waar je bijzondere fietsen kunt uitproberen. Het grasveld er omheen wordt gebruikt om te picknicken, of er is een barbecue. Al die verschillende culturen en activiteiten, dat werkt goed. En heb je een idee, dan krijg je de kans het te organiseren. Als vrijwilliger word je echt gewaardeerd merk ik. Voorlopig blijf ik hier. Het is gewoon mijn ding.”

Wil je weten wat we allemaal organiseren? Kijk op www.sportinarnhem.nl.

Petra de Kramer - Sportbedrijf Arnhem

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten