Voedselbank Arnhem zoekt vrijwilligers


<p>Ger van der Bruggen.&nbsp;</p>

Ger van der Bruggen. 

(Foto:)

Voedselbank Arnhem zoekt vrijwilligers

  Nieuwsflits

Arnhem - Met ruim 400 vrijwilligers zorgt Voedselbank Arnhem ervoor dat wekelijks zo’n 1.200 gezinnen met een voedselpakket een extra steun in de rug krijgen. Er is steeds meer werk, dus zoekt de organisatie naar extra vrijwilligers.

Niemand bij de Voedselbank krijgt betaald. De vrijwilligers dragen bij aan de twee functies van Voedselbank Arnhem: het uitdelen van voedselpakketten en de distributie van voedsel naar de 20 omliggende Voedselbanken in de regio en zelfs in een deel van Utrecht.

Meer werk

De zorgen van de Voedselbanken over de verwachte toenemende klantenaantallen als gevolg van de economische crisis en de dreigende voedseltekorten zijn serieus. "Het is dan ook goed te merken dat het steeds drukker wordt op het regionaal distributiecentrum. Het wordt ook drukker bij de regionale Voedselbanken. Meer werk betekent dat we het werk goed moeten verdelen over onze vrijwilligers!”, zegt Ger van der Bruggen, die zorgt voor de werving en selectie van nieuwe vrijwilligers.

Bezorgdienst

“We willen ervoor zorgen dat het vrijwilligerswerk evenredig verdeeld is. Wij zijn op het regionaal distributiecentrum van maandag tot en met vrijdag gaan werken in een ochtend- en middagshift. We denken er zelfs over om ook in de avonden te gaan werken. Medio februari 2021 starten wij met een bezorgdienst naar de Voedselbanken in de regio. Daar hebben we ook meer mensen voor nodig.”

Vele handen…

Ger vertelt: “We zoeken zo’n 20 extra vrijwilligers om ons te helpen in het logistieke en/of administratieve proces van het magazijnbeheer. We zoeken magazijnmeesters, planners en andere logistieke medewerkers. Ook zoeken we digitale specialisten voor (virtueel) magazijnbeheer.”

Alle functies zijn te vinden op de website https://werkenbijvoedselbankarnhem.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden