Vaccineren in Sportcentrum Papendal


<p>Danielle Volman &ndash; verzorgende bij Pleyade Revalidatie Arnhem &ndash; ontving de eerste vaccinatie.&nbsp;</p>

Danielle Volman – verzorgende bij Pleyade Revalidatie Arnhem – ontving de eerste vaccinatie. 

(Foto: GGD Gelderland-Midden )

Vaccineren in Sportcentrum Papendal

  Nieuwsflits

Arnhem - Er wordt nu ook in Nederland gevaccineerd tegen het coronavirus. Na de ziekenhuismedewerkers werkzaam in de acute zorg zijn nu de zorgverleners van verpleeghuizen en zorginstellingen aan de beurt. Op vrijdag 15 januari is de GGD Gelderland Midden gestart met het grootschalig vaccineren van zorgpersoneel. Danielle Volman – verzorgende bij Pleyade Revalidatie Arnhem – ontving de eerste vaccinatie.

Danielle Volman: “Het deed geen pijn en ik voel me goed. Ik ben blij dat ik op deze manier mijzelf, mijn omgeving en vooral ook mijn cliënten kan beschermen.” Danielle ziet tijdens haar werk op de corona-afdeling met eigen ogen hoe zwaar coronabesmetting kan zijn en is opgelucht dat het vaccin er nu is.

Ahmed Marcouch sprak als voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden zijn waardering uit voor al het werk dat medewerkers van de VGGM de afgelopen weken hebben verricht om dit mogelijk te maken. “Onze GGD heeft zich pijlsnel aangepast,” constateert Marcouch waarderend, over alle wendingen in het prikplan: “Compliment voor de GGD.” En de voorzitter van de VGGM zou de voorzitter niet zijn, als hij niet zou blijven pleiten voor goed gedrag: handen wassen en de heilzame anderhalve meter bewaren. En naar de teststraat bij klachten; daar is gelukkig genoeg ruimte, stelt hij vast: “Ook als je geen klachten hebt, maar wél in contact was met zieken moet je snel willen weten of je besmettelijk bent voor je geliefden.”

Directeur Publieke Gezondheid Henk Bril sloot zich hier bij aan en benadrukte dat er door veel mensen binnen de VGGM goed is samengewerkt. “Het vaccineren helpt ons om langzaam maar zeker deze vreselijke ziekte onder controle te krijgen.”

Zorgmedewerkers kunnen zelf kiezen bij welke van de 25 GGD-locaties zij een vaccinatie krijgen.  De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit 2 prikken. Tussen de 2 inentingen zit 3 weken. Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Mensen hoeven hier zelf niets voor te doen. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht.

In Sportcentrum Papendal in Arnhem zijn drie priklijnen ingericht om dagelijks zo’n 350 zorgmedewerkers te vaccineren. Zeven dagen per week van 08.00 tot 20.00 uur.  Er worden uit de hele regio vele duizenden personen verwacht. Een prikteam bestaat uit drie personen: degene die de prik voorbereid, de prikker zelf en iemand voor de administratie.  

coronavaccinatie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten