Tiny Paradise niet voor de eeuwigheid


<p>Tiny house-bewoner Roy: &quot;Ik had niet verwacht dat het zo leuk zou worden.&quot;&nbsp;</p>

Tiny house-bewoner Roy: "Ik had niet verwacht dat het zo leuk zou worden." 

(Foto: Hilde Wijnen)

Tiny Paradise niet voor de eeuwigheid

  Nieuwsflits

Krap drie weken nog en dan valt het doek voor Tiny Paradise, de tijdelijke enclave van zestien minihuizen voor millennials die Volkshuisvesting in 2018 in Meinerswijk liet bouwen. Ondanks het succes van het project vond de woningbouwvereniging geen geschikte locatie om de microwoningen definitief te plaatsen. Bewoners van het eerste uur Martijn en Roy maken de balans op van twee jaar klein wonen in een groots landschap. “We wisten dat het tijdelijk was, maar jammer is het wel. Dit is echt het paradijs.”

Arnhem - Bepaald verlaten is Tiny Paradise niet. Achter bijna elk raam van de zestien tiny houses die in een halve cirkel op het bedrijventerrein van Kondor Wessels staan is wel een bewoner te spotten. Over een paar weken moeten ze allemaal een ander huis hebben gevonden. Hun miniwoningen blijven nog even staan, maar niet voor lang. Voor juli moeten ook die naar een nieuwe locatie.

Voetjes op de grond

Als het aan de bewoners zou liggen, dan ging er helemaal niets of niemand ergens anders naar toe. “Het is zo rustig, relaxed en met de voetjes op de grond hier.” Theaterdocent Martijn is een van de eerste acht millennials die werd uitgekozen om deel te nemen aan het woonproject. “Ik kwam net terug van een reis, kon geen huis vinden en kwam toen dit plan tegen. Ik vond vooral het idee van een tiny house tof en had niet zo in de gaten dat ik dan ook met andere mensen te maken zou krijgen. Eigenlijk had ik altijd een hekel aan samenwonen met anderen. Nu vind ik juist dat het leukst.”

“In het begin waren we wel een attractie. Toen stonden er steeds mensen door het raam te turen en kon je niet rustig in je tuin zitten”, vertelt buurman Roy. “Dat duurde gelukkig maar twee maanden. De lockdown, die was heel leuk. Zwemmen in de Rijn en barbecueën!”

Onder de pannen

Hoewel hij het jammer vindt dat hij Tiny Paradise moet verlaten, heeft Roy er vrede mee. “Het is tijd voor de volgende stap. Ik heb een nieuwe plek gevonden op een boerderij.”

Niet alle bewoners hebben zo veel geluk. Dat is niet gek. De woningmarkt is er de afgelopen twee jaar niet beter op geworden.

Ook Martijn is nog niet onder de pannen. “We zijn wel verwend geraakt. We willen nu natuurlijk niet meer in een betonnen doos wonen”, grapt hij: “Een woongroep, dat zou ik het leukst vinden.”

Dankbaar

De tiny houses uit Meinerswijk worden zoals het er nu naar uitziet niet meer ingezet om de woningnood te verlichten. Aan Volkshuisvesting ligt het niet. Het plan om na Meinerswijk nog vijftig tot honderd tiny houses bij te bouwen, is niet van de baan. Of het er nog van komt, is wel de vraag. De bewoners zijn in elk geval unaniem positief. Roy: “De samenwerking met Volkshuisvesting was heel goed. We voelen ons gedragen en zijn heel dankbaar dat we hier hebben mogen wonen.”

(Tekst: Hilde Wijnen)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten