Rechtbankzittingen in Stadstheater Arnhem


<p>Een zitting van de rechtbank in Stadstheater Arnhem.</p>

Een zitting van de rechtbank in Stadstheater Arnhem.

(Foto:)

Rechtbankzittingen in Stadstheater Arnhem

  Nieuwsflits

Arnhem - De samenwerking tussen Rechtbank Gelderland en Musis & Stadstheater Arnhem krijgt een vervolg. In drie verschillende foyers worden tot juli 2021 dagelijks zittingen gehouden voor onder meer strafzaken (verkeersovertredingen) en civiele zaken. De samenwerking ontstond in de zomer van 2020, toen de rechtbank vanwege de coronamaatregelen extra ruimte nodig had en het Stadstheater door diezelfde maatregelen leeg stond.

Een centrale locatie in de stad

"De rechtbank is corona-proof gemaakt. Hierdoor is er minder plaats in de gerechtsgebouwen. Om toch zo veel mogelijk zaken te doen, behandelt de rechtbank rechtszaken tijdelijk ook op een andere locatie. We maken daarvoor dankbaar gebruik van het mooie Stadstheater", verklaart een woordvoerder van de rechtbank.

"Om meer zaken te kunnen behandelen doet de rechtbank veel zittingen online. Om voor de fysieke zittingen te kunnen voldoen aan de huidige eis van 1,5 meter hebben we extra ruimte nodig. De ruimtes van het Stadstheater zijn daarvoor bijzonder geschikt. Daarbij is het Stadstheater een centrale locatie in Arnhem en ook niet ver van de rechtbank."

Een andere invulling van het Stadstheater

Directeur Musis & Stadstheater, Hans Verbugt vult aan: "De samenwerking met de rechtbank Gelderland is ons zeer goed bevallen. Ook dit seizoen treft corona de cultuursector, en daarmee Musis & Stadstheater, ongenadig hard. Ik ben blij dat onze organisatie flexibel is gebleken en we op een andere manier invulling kunnen geven aan de bijzondere ruimten van het Stadstheater. Ik ben trots dat we de samenwerking met rechtbank Gelderland ook in 2021 voortzetten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten