<p>Melchior Philips.</p>

Melchior Philips.

(Foto: Femke Valster)

Arnhemmer kandidaat voor Piratenpartij

  Nieuwsflits

Arnhem - Eén van de deelnemende partijen aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart is de Piratenpartij. Op plek 22 van de kieslijst staat Melchior Philips uit Arnhem.

De 26-jarige Melchior is in het dagelijks leven freelance vertaler en student Engels. Ook zet hij zich in voor de lokale politiek in Arnhem. Samen met andere leden is hij de Piratenpartij Arnhem aan het oprichten om als gemeentepartij zich met name in te zetten voor het stimuleren van de jeugdcultuur. Daarnaast brengt hij als zanger en rapper muziek uit onder zijn artiestennaam Mr. Phi.

Wat wil de Piratenpartij precies? "De Piratenpartij zet zich in voor een transparante overheid, die de rechten van haar burgers respecteert. Dit doen ze door bijvoorbeeld het recht op privacy te bewaken. Sommige mensen denken door de naam dat de Piratenpartij een grapje is, maar we zijn een serieuze internationale organisatie", aldus Melchior.

Ook het auteursrecht moet worden versoepeld, vindt hij. "Het auteursrecht moet artiesten beschermen, maar slaat daar nu totaal in door. Hierdoor wordt de creatieve vrijheid beperkt, en hebben consumenten geen vrije toegang tot hun eigen cultuur. Er moet vrije toegang komen tot feitelijke kennis en onderzoeken, maar ook tot de populairste films en tv-series van het moment – die maken nu namelijk een onlosmakelijk deel uit van onze cultuur."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden