Hoogte80 Festival 2021: 1,5 meter editie


<p>Optreden tijdens een vorige editie van Hoogte80 Festival.</p>

Optreden tijdens een vorige editie van Hoogte80 Festival.

(Foto: Hoogte80 Festival )

Hoogte80 Festival 2021: 1,5 meter editie

  Nieuwsflits

Arnhem - De organisatie van het Hoogte80 Festival is begonnen met de voorbereidingen voor de editie van 2021. Het festival voor theater, muziek, dans en ontmoeting start zoals altijd op Hemelvaart en is volgend jaar van 13 t/m 16 mei. "Het wordt echter een andere editie dan de bezoekers gewend zijn. We gaan namelijk uit van een anderhalve meter editie", aldus de organisatie.

“Wij vinden het belangrijk om makers een podium te bieden, publiek een nieuwe kijk op de situatie te geven en, zoveel als de dan geldende situatie het toelaat, mensen elkaar te laten ontmoeten. Daarmee willen wij een lichtpunt zijn voor zowel publiek als artiesten. We geven een signaal af zodat artiesten actief kunnen blijven en het publiek betrokken blijft voor een nieuwe toekomst”, aldus Festivaldirecteur Harold Oddens.

Hoogte80 Festival heeft een eigen routekaart ontwikkeld, gekoppeld aan de risiconiveaus van het RIVM. Oddens: ''In de geplande opzet gaan wij uit van risiconiveau waakzaam. We zullen werken met reserveringen om een veilige omgeving te creëren voor artiesten, publiek en medewerkers. We willen zoveel publiek als mogelijk bereiken, daarvoor is het belangrijk dat we kunnen opschalen als het kan en afschalen als het moet.''

De ervaringen van het Theater Terras, wat het festival eind augustus organiseerde, wordt meegenomen naar een festivalformule voor 2021. Een belangrijk uitgangspunt is dat bezoekers op meerdere locaties veilig kunnen genieten van theater, dans, muziek en andere culturele én culinaire verrassingen. Het festivalterrein wordt in de nieuwe opzet een festivalhart aangevuld met meerdere voorstellingen in de nabijheid van het park. In het festivalhart is er plek voor onder andere het Theater Terras, een muziekpodium en een podium speciaal voor Gelderse Talenten.

Oddens: ''Wij zijn een sponsorovereenkomst met de provincie Gelderland aangegaan omdat wij beiden geloven dat het ondersteunen van talenten juist in deze tijd belangrijk is.''

Wanneer er geen sprake is van een risiconiveau meer dan komen daar extra sideshows en straattheater en installaties bij die interactie aangaan met een groter publiek. Is het risiconiveau ernstig dan wordt het programma zoveel als mogelijk naar een digitale omgeving gebracht.

Hoogte80 Festival in Arnhem trekt normaal 26.000 bezoekers over 4 dagen. Harold Oddens rekent er niet op dat dit in 2021 haalbaar is. "Binnen elke variant streven wij naar een maximale capaciteit en publieksbereik, wij willen tenslotte zoveel mogelijk publiek bereiken en artiesten een volwaardig podium bieden. Als het moet dan verlengen wij het festival tot en met Pinksteren."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden