Winter Arnhem in coronatijd


<p>Dit jaar vanwege corona g&eacute;&eacute;n kerstmarkt in het centrum van Arnhem.&nbsp;</p>

Dit jaar vanwege corona géén kerstmarkt in het centrum van Arnhem. 

(Foto: Chiel Eijt / BVRLYX Productions)

Winter Arnhem in coronatijd

  Nieuwsflits

Arnhem - De jaarlijkse campagne Winter Arnhem en de winterse programmering in de Arnhemse binnenstad krijgen te maken met de corona-maatregelen. Vanwege de beperkingen en maatregelen ziet Platform Binnenstad Arnhem (PBA) af van de gebruikelijke evenementen en activiteiten zoals de kerstmarkt en muzikale optredens. De organisatie zet in op spreiding van publiek en voorkomen van drukte.

"Toch zullen de aankomende feestdagen en het normaal gesproken sfeervolle winterseizoen niet helemaal ongemerkt voorbij gaan in de stad. We bekijken op welke manier publiek verleid kan worden om drukke koopmomenten te vermijden en juist de rustiger plekken in de stad te bezoeken", aldus PBA.

"Wij willen wil dit onder meer doen met sfeervolle aankleding in de rustiger winkelstraten, lagere parkeertarieven vroeg op de dag, consumentenacties die online lokaal winkelen stimuleren en bezoekers in de stad op ludieke wijze aanspreken op veilig en ‘coronaproof’ winkelen."

Opmaat naar nieuw winterevenement 2021

Begin dit jaar heeft PBA meerdere partijen benaderd om voor de komende drie jaar een nieuwe invulling te geven aan Winter Arnhem en de binnenstadsprogrammering rond de feestdagen in december. Met een onder voorwaarden toegezegde financiële steun van gemeente Arnhem is er voor de komende drie jaar een overeenkomst gesloten met het Arnhemse organisatiebureau Winterpret B.V. Twee Arnhemse organisatoren, Raymond Driessen en Frans van Eck, hebben de handen ineen geslagen om voor de binnenstad een winterevenement en programmering te organiseren.

"We hebben er ontzettend veel zin in, zitten boordevol plannen en zijn blij met het vertrouwen dat PBA ons heeft gegeven om een mooi programma neer te gaan zetten", aldus Van Eck. ‘Helaas kunnen we dit in 2020 nog niet waarmaken, vanwege de coronacrisis. Natuurlijk moeten wij ons houden aan de maatregelen en kunnen we geen publiekstrekkende evenementen houden. Maar we willen wel inzetten op een gevoel van saamhorigheid, respect voor elkaar en vooruit kijken naar 2021."

Inmiddels heeft KRO/NCRV laten weten dat Joris’ Kerstboom ook dit jaar Arnhem zal aandoen, in aangepaste vorm vanwege de coronamaatregelen. Als de coronacrisis achter de rug is en er is weer meer mogelijk op gebied van evenementen, zal Winter Arnhem vanaf volgend jaar geheel vernieuwd en grootschaliger worden opgetuigd dan voorgaande jaren. Er wordt onder meer gedacht aan een ijsbaan, winterparade, het Huis van de Kerstman en zelfs een reuzenrad. De organisatie richt zich daarbij op zowel de inwoners van Arnhem als ook bezoekers uit de regio en daarbuiten.

www.binnenstadarnhem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden