Platform Binnenstad Arnhem: 'Koop lokaal!'


<p>Platform Binnenstad Arnhem (PBA) roept de consument op om de Sinterklaas- en Kerstinkopen vooral lokaal te doen&nbsp;</p>

Platform Binnenstad Arnhem (PBA) roept de consument op om de Sinterklaas- en Kerstinkopen vooral lokaal te doen 

(Foto: indebuurt.nl/arnhem)

Platform Binnenstad Arnhem: 'Koop lokaal!'

  Nieuwsflits

Arnhem - Platform Binnenstad Arnhem (PBA) roept de consument op om de Sinterklaas- en Kerstinkopen vooral lokaal te doen. "De winkels in de binnenstad doen hun uiterste best om de consument veilig zijn/haar inkopen te laten doen en heten hun klanten hartelijk en gastvrij welkom”, aldus Veronique Gallé namens het bestuur van PBA.

"De bezoekersaantallen in de binnenstad zijn de afgelopen periode met ruim de helft afgenomen en de omzet kent een gelijke daling. Dat is een harde klap voor de winkeliers in de binnenstad", aldus PBA-voorzitter Gerard Velthuizen. “Daarom doen we deze oproep. Uiteraard staat veiligheid van de consument voorop. Daar spelen de winkeliers en de consument zelf de belangrijkste rol in.”

Duidelijke richtlijnen

De winkels in de Arnhemse binnenstad hebben duidelijke richtlijnen en protocollen en er staan voldoende desinfectiemiddelen op cruciale plekken. In de openbare ruimte is de looprichting aangeduid met stickers op de grond. En middels borden, door handhavers maar ook door gastheren en -vrouwen, is er voorlichting aan de bezoekers. "De gemeente Arnhem en PBA blijven zich inspannen om de openbare ruimte veilig te houden en daar waar knelpunten ontstaan, deze te verbeteren."

Online lokaal inkopen

PBA heeft de afgelopen maanden gewerkt aan de digitale binnenstad www.binnenstadarnhem.nl. Hier vindt de consument de lokale winkels en kan hij digitaal inkopen doen. Bovendien is er een bezorgservice aan gekoppeld: heeft de klant vóór 16.00 uur besteld dan wordt het dezelfde dag thuis bezorgd. “Daar kunnen zelfs de landelijke online retailers niet aan voldoen”, aldus Gallé. “Dus mensen die de stad niet in kunnen of durven, kunnen nog steeds hun inkopen lokaal doen.”

Spreiding van bezoekers

“We roepen mensen op lokaal te kopen. Maar ook vooral vroeg én alleen hun inkopen te doen en niet allemaal tegelijk in de weekenden rondom de feestdagen”, aldus Velthuizen. "Op zaterdag en zondag is het relatief druk in de binnenstad. De doordeweekse dagen, met name de ochtenden, zijn rustig. Daarom wil PBA inzetten op deze daluren, hier speciale acties op gaan richten en campagne gaan voeren. Zo is Black Friday in Arnhem Black Week geworden om te voorkomen dat er te veel mensen op één dag naar de binnenstad komen en winkeliers toch acties kunnen organiseren."

Bijzondere geschenken

Niet alleen de kleine winkelier en het lokale groot winkelbedrijf worden hard getroffen door de corona-crisis. Ook de theaters, bioscopen en hotels en horeca hebben het zwaar in deze tijd. “Dus denk bij het kopen van een cadeau ook eens aan een kaartje voor een mooie intieme voorstelling, een cadeaubon voor een etentje bij een lokale horecaondernemer, om hen wat perspectief te bieden als ze weer open mogen, of een overnachting in eigen stad”, zegt Velthuizen.

www.binnenstadarnhem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden