Museum Arnhem krijgt 'cliffhanger'


<p>Artist impression nieuwbouw Museum Arnhem.</p>

Artist impression nieuwbouw Museum Arnhem.

(Foto: Benthem Crouwel Architects )

Museum Arnhem krijgt 'cliffhanger'

  Nieuwsflits

Arnhem - De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de vernieuwing van Museum Arnhem. Op vrijdag 4 december bereikt de verbouwing/uitbreiding van het museum een uniek moment: de nieuwe vleugel van het museum wordt via een schuifbaan over de stuwwal geschoven.

“Door een techniek uit de bruggenbouw zweeft aan het einde van de dag een forse overstek van ruim 11 meter boven de helling. Deze techniek is nog niet eerder toegepast in de bouw. De nieuwe vleugel hangt straks precies boven de plek waar de Rijn en de heuvels van de Veluwe elkaar ontmoeten. Een echte cliffhanger!”, aldus Saskia Bak, directeur Museum Arnhem.

“Ons prachtige museumgebouw was nodig toe aan een grondige renovatie. Deze gelegenheid hebben we aangegrepen om een vernieuwing door te voeren waardoor de collectie op een hedendaagse manier kan worden getoond en gebruikt. Daarbij benadrukken we de bijzondere plek waar het museum ligt zodat bezoekers zowel in het museum als in de toekomstige museumtuin kunnen genieten van kunst en natuur. We kijken uit naar de spectaculaire vergezichten die straks te zien zijn vanuit de nieuwe vleugel.”

Live uitzending

Wegens coronamaatregelen worden er 4 december geen kijkers toegelaten en is het zicht op de bouw die dag afgeschermd. Toch kan iedereen dit bijzondere moment in de bouw van Museum Arnhem wel volgen via een live uitzending op www.rotsbouwtmuseumarnhem.nl. Museum Arnhem, de gemeente en aannemer Rots Bouw vertellen in die uitzending over de voortgang van de werkzaamheden aan de Utrechtseweg. De architect legt zijn visie op deze bijzondere nieuwbouw uit en iedereen krijgt een exclusief kijkje achter de schermen.

Het Museum Arnhem Nieuws begint op 4 december om 08.30 uur. De volgende uitzending is om 11.30 uur en de laatste uitzending is om 14.30 uur. De uitzendingen zijn via de website ook terug te kijken. De ontwikkelingen zijn tot ongeveer 15.00 uur te volgen.

Naar verwachting opent Museum Arnhem in het voorjaar van 2022 zijn deuren opnieuw voor het publiek. In De Kerk verzorgt Museum Arnhem tot eind 2020 tentoonstellingen en activiteiten. De Kerk (Walburgiskerk) is open van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur. In De Kerk is t/m 17 januari de tentoonstelling Living Forgiving Remembering te zien.

www.museumarnhem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden