Gemeente Arnhem wil meer lokaal inkopen


<p>Toni Iniquez (links), wethouder Economische Zaken Jan van Dellen en Anke Pollmann.&nbsp;</p>

Toni Iniquez (links), wethouder Economische Zaken Jan van Dellen en Anke Pollmann. 

(Foto:)

Gemeente Arnhem wil meer lokaal inkopen

  Nieuwsflits

Arnhem - Om Arnhemse ondernemers meer kans te geven om opdrachten voor de gemeente uit te voeren is een speciale webpagina ingericht op de website van de gemeente. De gemeente Arnhem die jaarlijks voor ongeveer 100 miljoen euro productendiensten inkoopt, heeft vastgelegd meer lokaal te willen inkopen. Via de speciale webpagina kunnen Arnhemse ondernemers hun interesse kenbaar maken en aangeven waar hun kennis en expertise ligt.

Wethouder Economische Zaken Jan van Dellen is enthousiast over het initiatief: “Arnhem koestert haar lokale ondernemers. Toch is het aandeel lokale ondernemers dat opdrachten voor ons uitvoert met ongeveer 20% nog relatief beperkt. Dat aandeel willen we het liefst zien groeien. De webpagina die onderdeel uitmaakt van ons digitale ondernemersloket gaat daaraan naar verwachting bijdragen.”

Lang gekoesterde wens

De komst van deze website is een al lang gekoesterde wens van het Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA). Toni Iniquez, voorzitter van OKA en directeur-eigenaar van Antonio Shining Places, is dan ook blij met het initiatief: “De webportal is al een langgekoesterde wens van de OKA. Met deze website is er een plek waar Arnhemse ondernemers snel en eenvoudig hun interesse kenbaar kunnen maken om voor de gemeente producten of diensten te kunnen verzorgen. Ik hoop en verwacht dat het aandeel lokale ondernemers dat in opdracht van de gemeente werkt flink toeneemt.”

Eerste aanmelding

Onderneemster Anke Pollmann, vice-voorzitter van OKA en mede-eigenaar van Pollmann Servies uit de Arnhemse binnenstad, was de eerste ondernemer die zich via de website heeft ingeschreven. Ze juicht het initiatief van harte toe: “Het is een goede zaak dat de gemeente op deze manier lokale ondernemers de kans biedt om in aanmerking te komen om opdrachten voor de gemeente uit te voeren. Ik hoop van harte dat veel meer opdrachten van de gemeente door Arnhemse ondernemers ingevuld kunnen worden.”

Door je als ondernemer aan te melden op de website (https://www.arnhem.nl/actueel/Persberichten/Arnhem_wil_meer_lokaal_inkopen) beschikt de gemeente op het moment dat ze een product of dienst wilt inkopen gelijk over een lijst met geschikte lokale ondernemers. Afhankelijk van de vraag van de gemeente kan een ondernemer gevraagd worden om een offerte aan te leveren of een opdracht uit te voeren. Vanzelfsprekend houdt de gemeente zich aan wet- en regelgeving op het gebied van inkoop- en aanbesteding.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden