Sinterklaas ontvangt eerste Jubileumboek Ome Joop’s Tour


Foto:

Sinterklaas ontvangt eerste Jubileumboek Ome Joop’s Tour

  Nieuwsflits

Na een gek jaar met vele alternatieven is één ding wel gelukt volgens plan: de uitgave van het jubileumboek ‘70 Jaar Ome Joop’s Tour’. Na een stille intocht in de nacht heeft Sinterklaas het eerste exemplaar in ontvangst genomen. 

ARNHEM - Het boek bevat tientallen interviews met (oud-) deelnemers & vrijwilligers, sponsoren en politiemensen van de fietstocht.

Sinds maandag is het boekje online te koop via www.omejoopstour.nl.

Dit jaar was alles even anders. Geen jubileumeditie met de kinderen, wél een alternatieve Tour 2.0 en de uitgave van ons jubileumboek.

70 jaar saamhorigheid

“Als Arnhemmer onder de Arnhemmers kost het mij weinig moeite mijn liefde voor onze stad in woorden uit te drukken”, aldus Marcel Legerstee, voorzitter van Ome Joop’s Tour.  ”Als mensenmens bereik ik mensen en breng ze bij elkaar. Vooral jongeren die het verdienen op een ontspannen manier met leeftijdsgenootjes lol te maken en even los te komen van hun dagelijkse leven. En daar draait het al 70 jaar om bij Ome Joop’s Tour. Naast samen fietsen leren de kinderen wat saamhorigheid is en wat belangrijke normen en waarden zijn. Respect voor elkaar en voor ouderen staat daarbij centraal.”

Trots

Uitgever Laurens van Aggelen over het boek: “Toen Ome Joop’s Tour in 1950 voor het eerst het licht zag was er, zoals ik beschrijf in het eerste hoofdstuk van dit boek, aan veel eerste levensbehoeften gebrek. Zeker aan een vakantie om even te kunnen ontsnappen aan de harde dagelijkse werkelijkheid. Alle reden waarom Arnhem ook trots mag zijn op het bestaan van Ome Joop’s Tour. Nu al 70 jaar.

Vijftig interviews

“Om dit boek te kunnen schrijven heb ik ongeveer vijftig interviews gehouden onder deelnemers, vrijwilligers van vroeger en nu, sponsoren en politiemensen. Het is mijn 25ste boek maar ik heb zelden zoveel enthousiasme geproefd bij iedereen die ik sprak. Jong en oud.”

Verkoop 

Het boek kost 23,95 euro. Alle inkomsten komen ten goede van de Stichting en worden gebruikt voor de organisatie van de 10-daagse fietstocht. Zie  www.omejoopstour.nl.

Over Ome Joop’s Tour

De Arnhemse Stichting Ome Joop’s Tour organiseert jaarlijks een 10-daagse fietstour door Nederland voor kinderen in de leeftijd 9 tot en met 12 jaar. Deze kinderen hebben zelf weinig of geen vakantiemogelijkheden. 

Even weg uit de dagelijkse beslommering, samen met leeftijdgenootjes respectvol genieten en lekker vakantie vieren. Met besef van normen en waarden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden