<p>Betalen aan de kassa is met een parkeerapp niet meer nodig. Op de kassa's (hier in de Musisgarage) staat de code voor betalen via een parkeerapp.</p>

Betalen aan de kassa is met een parkeerapp niet meer nodig. Op de kassa's (hier in de Musisgarage) staat de code voor betalen via een parkeerapp.

(Foto: Rinus Baak)

Betalen met app kan ook in de drie parkeergarages van de gemeente

  Nieuwsflits

Vanaf maandag werken de parkeerapps ook voor de drie gemeentelijke parkeergarages Musis, Centraal en Rozet. Betalen voor straatparkeren kon al langer. 

ARNHEM - Inmiddels wordt volgens de gemeente Arnhem al zo’n 60 procent van de parkeerkosten via een parkeerapp betaald.

Gemak

Betalen via een parkeerapp gaat zo: je rijdt de parkeergarage in en neemt een parkeerkaartje. Op dat moment is je kenteken geregistreerd. Je parkeert je auto en opent de parkeerapp. In de app zie je dan al dat je in de parkeergarage bent. Je hoeft dan alleen nog maar de parkeeractie te starten. Het hoeft niet meteen na het inrijden, maar in ieder geval voordat je wilt vertrekken.

Bij het uitrijden word je kenteken herkend, gaat de slagboom open en kun je uitrijden.

Gastvrij

“We doen er alles aan om een gastvrije stad te zijn”, zegt wethouder mobiliteit Roeland van der Zee. “Daar hoort bij dat je het zo makkelijk mogelijk maakt om te parkeren en daarvoor af te rekenen.”

Het maakt niet uit welke parkeerapp je gebruikt. Voor straatparkeren werkt elke parkeerapp. Voor parkeren in de parkeergarages ook, behalve Yellowbrick. Deze app zal naar verwachting in de loop van 2021 ook bruikbaar zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden