<p>Directeur van het Nederlands Openluchtmuseum Teus Eenkhoorn voor 'De Westerstraat, Amsterdam', mede verworven dankzij steun van de BankGiro Loterij</p>

Directeur van het Nederlands Openluchtmuseum Teus Eenkhoorn voor 'De Westerstraat, Amsterdam', mede verworven dankzij steun van de BankGiro Loterij

(Foto: Babet Hogervorst)

Samenwerking Openluchtmuseum en BankGiro Loterij verlengd

  Nieuwsflits

Arnhem - De BankGiro Loterij heeft de samenwerking met het Nederlands Openluchtmuseum opnieuw met vijf jaar verlengd. Sinds 2008 ontvangt het Nederlands Openluchtmuseum jaarlijks een bedrag van 500.000 euro. In de komende vijf jaar kan het museum deze structurele steun blijven inzetten om onder meer de presentaties in het museum te verlevendigen.

Directeur van het Nederlands Openluchtmuseum Teus Eenkhoorn: “Het Nederlands Openluchtmuseum is zeer verheugd met het nieuws over de verlenging. De BankGiro Loterij is voor ons en voor heel cultureel Nederland een onmisbare steun en toeverlaat. Mede dankzij de BankGiro Loterij heeft het Openluchtmuseum verschillende objecten kunnen verwerven zoals de Amsterdamse Westerstraat. Ook verschillende presentaties, waaronder de Canon van Nederland, zijn tot stand gekomen met hulp van de BankGiro Loterij."

Relevant

"Wij zien deze blijvende steun ook als een bevestiging dat wij als museum van het alledaagse leven relevanter zijn dan ooit. Het tot leven brengen van onze eigen geschiedenis met de herkenbare verhalen van mensen zoals jij en ik, door de eeuwen heen, wordt door een steeds groter wordende groep enorm gewaardeerd. Dat zien wij ook terug in een stijgend aantal bezoekers per jaar, met 560.000 bezoekers in 2019, een topjaar dat alleen in 1978 overtroffen werd.”

Alledaagse leven

"Het Openluchtmuseum vertelt op een levendige manier de geschiedenis van het alledaagse leven. Presentatoren vertellen verhalen en beantwoorden vragen van nieuwsgierige bezoekers. Op verschillende locaties zijn ambachtslieden aan het werk. De bezoeker kan luisteren naar verhalen, ambachtelijke producten proeven, demonstraties bijwonen van (oude) ambachten maar ook zelf de handen uit de mouwen steken. Mede dankzij de steun van de BankGiro Loterij weet het museum op deze manier bezoekers mee terug te nemen in de tijd", aldus Eenkhoorn

Leerzame plek

Dorine Manson, Managing Director BankGiro Loterij: “Het maakt ons trots dat wij, dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij, het Openluchtmuseum kunnen blijven steunen. Juist in deze voor de sector zware tijden is deze langdurige steun belangrijk. In het museum (her) beleeft zowel jong als oud de Nederlandse geschiedenis, een bijzondere en leerzame plek. Hopelijk mag het museum snel weer open voor publiek en kan de geschiedenis weer verder verteld en beleefd worden.”

Naast de vaste bijdrage kan het Openluchtmuseum incidenteel ook rekenen op extra steun van de BankGiro Loterij voor spraakmakende projecten. Zo ontving het Openluchtmuseum tijdens het Goed Geld Gala 2020 een extra toekenning van 750.000 euro voor het project ‘In de Maak’. Dit wordt een nieuw in te richten locatie waar bezoekers zelf aan de slag kunnen onder begeleiding van een deskundig ambachtsman. Deze nieuwe locatie wordt in 2021 officieel geopend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden