<p>De intentieovereenkomst wordt ondertekend door wethouder Hans de Vroome (links) van gemeente Arnhem en Mark van Doorn, algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling.</p>

De intentieovereenkomst wordt ondertekend door wethouder Hans de Vroome (links) van gemeente Arnhem en Mark van Doorn, algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling.

(Foto: gemeente Arnhem)

Wonen en ontspannen in Olympuskwartier

  Nieuwsflits

Arnhem - Een complex met 200 woonappartementen en mogelijkheden voor sport en bewegen in het Olympuskwartier in Arnhem Zuid. Om dat te realiseren ondertekenden Hans de Vroome (wethouder gemeente Arnhem) en Mark van Doorn (algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling) gisteren een intentieovereenkomst. "Doel is om hier een zeer levendig gebied te maken, ingevuld met verschillende functies. Ontmoeten, sociale verbinding tussen bewoners en omgeving en bewegen in een groene setting vormen het DNA van het plan", aldus de ondertekenaars.

Het komende halfjaar stelt de projectontwikkelaar in overleg met de gemeente, de Olympus-partners, omwonenden en andere belanghebbenden een stedenbouwkundig plan op. De gemeente werkt gelijktijdig aan een wijziging van het bestemmingsplan. Streven is om in 2022 met de bouw te starten, waarna het complex in 2024 kan worden opgeleverd.

Combinatie van functies

Rob Gerritsjans, Regiomanager Janssen de Jong Projectontwikkeling Oost, legt uit: “We zijn verheugd dat we deze kavel van de gemeente kunnen kopen. Het woonprogramma zal bestaan uit 200 appartementen variërend in grootte van 50 tot 100 m2, zowel koop als (sociale) huur. De parkeervoorziening is in het appartementencomplex ondergebracht, waardoor de groene omzoming behouden blijft en het geheel erg mooi wordt ingepast in het openbare gebied. Het gebouw zal tevens beschikken over 3.500 m2 commerciële ruimte. Hier zal onder meer een leisurevoorziening gevestigd worden.”

Wethouder Hans de Vroome is erg te spreken over het voorstel voor invulling van de kavel: "Juist de combinatie van functies leidt hier tot een fantastisch plan. Het komt tegemoet aan de behoefte aan woonruimte, het versterkt de levendigheid in het gebied en er is ook voldoende ruimte voor sport en bewegen. Dat is wat we graag wilden op deze plek."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden