Foto: Meer Groene Daken

Buurtbewoners vergroenen daken in De Laar

  Nieuwsflits

Arnhem - In de Panheelstraat in De Laar-Oost in Arnhem hebben negen huishoudens groene daken aangelegd. De Arnhemse groendak leverancier Meer Groene Daken heeft 150 m² sedummatten uitgerold.

“Vanwege de coronamaatregelen wisselden de bewoners virtueel hun ervaringen uit en hielpen zo elkaar. Het resultaat mag er zijn! De daken zijn een stuk mooier geworden, ze dragen bij in de strijd tegen klimaatverandering én de dag zorgde voor meer verbondenheid tussen de buurtbewoners”, aldus initiatiefnemer en bewoner Paul Bussink.

“Met de komst van steeds meer groene daken wordt het leefgebied van bijen, vlinders en andere insecten vergroot, wat goed is voor de biodiversiteit. De sedumplantjes houden veel water vast, waardoor straten tijdens hoosbuien minder snel blank komen te staan. Op hete dagen helpen begroeide daken om de opwarming te beperken. Groene daken dragen daarmee bij in de strijd tegen klimaatverandering.”

Bijkomend voordeel is dat de dakbedekking zelf minder wordt blootgesteld aan de weersomstandigheden en daardoor veel langer mee gaat.

De gemeente Arnhem stelt een subsidie voor groene daken beschikbaar, de ‘Subsidieregeling Klimaatadaptatie’.

Zie voor de regeling en het aanvraagformulier:

https://www.arnhem.nl/Inwoners/wonen_en_milieu/uw_huis_en_het_milieu/Subsidieregeling_Klimaatadaptatie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden