<p>Een museumdocent geeft uitleg. Op de achtergrond hangt &nbsp;Victory Boogie Woogie van Mondriaan.&nbsp;</p>

Een museumdocent geeft uitleg. Op de achtergrond hangt  Victory Boogie Woogie van Mondriaan. 

(Foto: Milagro Elstak)

Topstukken uit musea ‘on tour’

  Nieuwsflits

Arnhem - Door de coronacrisis hebben veel kwetsbare ouderen minder activiteiten en bezoek. Daarom brengt de Museum Plus Bus kunst uit musea naar deze ouderen toe. Veertien replica’s van topstukken uit Nederlandse musea gaan tot 16 november ‘on tour’ langs ruim vijftig verzorgingstehuizen in Nederland. De bus doet ook Arnhem aan.

Stichting Museum Plus Bus is een samenwerkingsproject van veertien Nederlandse musea. “Vóór de pandemie brachten wij voornamelijk groepen ouderen naar musea die daar niet kwamen door hun lichamelijke conditie, geïsoleerde leefomgeving of financiële situatie. Door de pandemie hebben we ons concept omgedraaid en brengen we het museum naar de ouderen. De activiteiten rond de kunstwerken zijn voor bewoners welkome afleiding. We krijgen veel positieve reacties”, aldus Hendrikje Crebolder voorzitter Museum Plus Bus.

Bijzondere verhalen

In de komende zes maanden zal de Museum Plus Bus ruim 50 tehuizen bezoeken. In de tour zitten absolute topstukken zoals Victory Boogie Woogie (1942-1944) van Mondriaan, De Slaapkamer (1888) van Van Gogh en De bedreigde zwaan (circa 1650) van Jan Asselijn. Omdat deze replica’s gemaakt zijn met een zeer hoge resolutie zijn alle details extra goed zichtbaar. “Ze zijn bijna net zo echt als het origineel. Voordeel is dat je deze reproducties wèl kunt aanraken”, zegt Crebolder.

Naast veertien kunstwerken komt er ook een museumdocent langs om de bijzondere verhalen achter de werken te vertellen. Ook ontvangen de deelnemers een magazine met aanvullende informatie over de getoonde kunst.

Kosteloos en veilig bezoek

Een bezoek van de Museum Plus Bus is gratis en mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de BankGiro Loterij. Uiteraard wordt rekening gehouden met alle veiligheidsmaatregelen en staat de gezondheid van de bewoners voorop. Locaties kunnen zich aanmelden via www.museumplusbus.nl


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten