<p>Dit jaar géén Ernemse Optog.&nbsp;</p>

Dit jaar géén Ernemse Optog. 

(Foto: Foto Jan Wijten)

Bestuur Ernemse Optog zet in op zomercarnaval

  Nieuwsflits

Arnhem - Het bestuur van Stichting Vrienden van de Ernemse Optog heeft besloten de carnavalsoptocht voor 2021 af te gelasten. Er komt geen alternatief programma voor de carnavalszondag op 14 februari. Wel wil de organisatie zich inzetten voor een zomercarnavalsoptocht.

"Tot onze grote spijt hebben wij moeten besluiten om de Ernemse Optog 2021 af te gelasten", zo luidt de eerste zin van het bericht dat gisteren aan carnavalisten en carnavalsverenigingen in en rondom Arnhem is verzonden. Waar de organisatie van de Ernemse Optog een aantal weken geleden nog positief was over alternatieven, zien zij met de huidige maatregelen om het coronavirus te bestrijden geen mogelijkheden om de Optog op een verantwoorde en plezierige wijze te organiseren. "Wij staan te popelen om de Ernemse Optog te organiseren, maar ieders gezondheid is het allerbelangrijkste", laat de organisatie weten.

Niets doen is geen optie voor het enthousiaste bestuur dat vorig jaar is gestart. In overleg met de gemeente Arnhem wil de organisatie zich inzetten om, indien de maatregelen dit toelaten, een zomercarnavalsoptocht in Arnhem te organiseren. "Wij zullen de gesprekken hierover in februari starten en verenigingen in een vroeg stadium betrekken bij de plannen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten