‘Arnhem voelde meteen zo vertrouwd’


De Eusebiuskerk biedt een prachtig uitzicht op Arnhem, de stad waar Meike Verhagen zo trots op is. (foto: Ellen Koelewijn)
De Eusebiuskerk biedt een prachtig uitzicht op Arnhem, de stad waar Meike Verhagen zo trots op is. (foto: Ellen Koelewijn) (Foto: Ellen Koelewijn Fotografie)

‘Arnhem voelde meteen zo vertrouwd’

  Nieuwsflits

Er liggen kansen voor Arnhem om zich nationaal en internationaal nog beter te profileren dan de stad nu al doet. Meike Verhagen wil daar haar steentje aan bijdragen als de nieuwe secretaris van de Stichting Citymarketing Arnhem. Want Arnhem is haar stad waar ze onwijs veel van houdt.

Nog niet zo lang geleden had Meike Verhagen (40) als directeur van de Eusebiuskerk Arnhem touroperators uit de randstad op bezoek. Die bieden toeristen uit het buitenland vertier in Nederland. Ze zijn vooral georiënteerd op het westen. “Maar er is een ontwikkeling in gang gezet dat deze toeristen vaker naar het oosten van het land komen. Daar moeten we nog meer op inspelen”, zegt ze enthousiast en bevlogen.

Samenwerken

De touroperators legden de vraag voor waar ze met de toeristen in Arnhem naartoe kunnen. De stad is onder de touroperators nog te onzichtbaar. “Je kunt op internet op een internationaal platform klikken op de stad waarvan je wat wil weten. Klik je op Arnhem dan is er qua arrangementen geen bal te vinden. Hoe anders is dat als je Amsterdam aanklikt. We moeten nog beter samenwerken met de toeristische sector om ons beter te profileren.”

Kortom, zegt Meike Verhagen, Arnhem is niet zichtbaar genoeg terwijl de stad juist zoveel te bieden heeft. “Het is nu het moment om dat uit te dragen. We maken enorme sprongen als stad van de duurzame mode en de energietransitie. Hier liggen kansen en kunnen we de krachten bundelen om dit nationaal en internationaal voor het voetlicht te brengen.”

Hier spreekt een vrouw wier hart klopt voor Arnhem. Ze kwam twintig jaar geleden in de Gelderse hoofdstad terecht voor haar studie commerciële economie aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Daarna volgde ze nog een opleiding kunstgeschiedenis in Nijmegen.

Groen en cultuur

Ze kende de stad niet. Meike Verhagen is geboren en getogen in Leusden. Eenmaal in Arnhem voelde ze zich meteen thuis. Ze heeft in de Randstad gewerkt, was lobbyist in Den Haag, woordvoerder in Amsterdam maar wilde Arnhem niet uit. “Ik kom er gewoon niet meer weg. De eerste kennismaking met de stad voelde al zo vertrouwd. Het vele groen en de cultuur spreken me aan.”

Ze voelt zich erg verbonden met de stad. Daarom wil ze zich voor de Stichting Citymarketing Arnhem inzetten. Ook al omdat ze vanuit haar functie als directeur van de Eusebiuskerk al veel contacten heeft. Ze zit met provincie, gemeentebestuur en het Platform Binnenstad Arnhem om tafel. Ze is niet alleen bezig met de toekomst van de kerk, maar heeft een bredere visie.

Het is haar persoonlijke drijfveer om Arnhem nog beter te profileren. Ze denkt in kansen. Al is ze voorzichtig in haar woordkeus. Ze wil niet te hard van stapel lopen. Want vergaderd met de Stichting Citymarketing Arnhem heeft ze nog niet. Dat ze zin heeft in de nieuwe uitdaging is duidelijk.

(Tekst: Vincent Bos)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden