<p>De Kinderadviesraad geeft de kinderen in Rijnstate een stem.</p>

De Kinderadviesraad geeft de kinderen in Rijnstate een stem.

(Foto: Rijnstate)

Kinderen adviseren medici en managers Rijnstate

  Nieuwsflits

Rijnstate heeft sinds gisteren een Kinderadviesraad. Zij denken mee over onderwerpen die voor kinderen in het ziekenhuis van belang zijn. Woensdag zijn de kinderen officieel geïnaugureerd als lid van de Kinderadviesraad.

ARNHEM - Meteen werd gisteren al de vraag bij de kinderen neergelegd of zij mee willen denken bij de invulling van het speelterras dat bij de nieuwe afdeling en dagbehandeling Kinderen Jongeren wordt gerealiseerd.

Het is een van de voorbeelden waarover de raad advies geeft. Rijnstate vindt het belangrijk dat kinderen de mogelijkheid krijgen om mee te denken. Door hun tips, ideeën en adviezen kan het ziekenhuis de zorg en het verblijf in het ziekenhuis voor kinderen (nog) beter maken.

Wat doet de de raad?

1 De Kinderadviesraad is een raad van en voor kinderen, die dokters, verpleegkundigen, managers, ouders en alle anderen helpt om de zorg voor kinderen en hun verblijf in Rijnstate nog beter te maken.

2 De Kinderadviesraad geeft de kinderen in Rijnstate een stem en maakt mogelijk dat er naar kinderen geluisterd wordt.

3 De Kinderadviesraad probeert zoveel mogelijk ook andere kinderen die naar het ziekenhuis komen of er liggen te betrekken bij het verbeteren van de zorg voor kinderen. Als de Kinderadviesraad de zorg voor hele jonge kinderen wil verbeteren, kan er ook met ouders van kinderen die patiënt in Rijnstate zijn, overlegd worden.

4 De Kinderadviesraad geeft uitvoering aan het recht dat kinderen hebben om hun ervaringen, meningen en wensen te delen. Dit recht is internationaal erkend in de Universele Rechten van het Kind.

Rijnstate is het 17de ziekenhuis dat een Kinderadviesraad heeft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden