Marlies Smeenge
Marlies Smeenge (Foto: Joost Klapmuts)

Vakjuryprijs Het Gouden Hert uitgereikt aan filmmaker Marlies Smeenge

  Nieuwsflits

De vakjuryprijs Het Gouden Hert ter waarde van 1000 euro is onlangs uitgereikt aan de Arnhemse filmmaker Marlies Smeenge. Ze won de filmprijs met haar korte documentaire Traag naar de Hemel.

ARNHEM - De prijs werd afgelopen weekend uitgereikt op filmfestival Go Short Arnhem, een vierdaags evenement waar regionaal talent en ontmoeting centraal stond.

Het evenement wordt gehouden in samenwerking met Focus Filmtheater en Gelders DOEK. 

De Gelders Kort competitie toont het beste dat Gelders filmtalent te bieden heeft en dit jaar streden in totaal zestien films voor de filmprijs Het Gouden Hert. 

Gelderland Film Pitch

Nena Tijsma kreeg van de jury een special mention voor haar film Stoet, die gemaakt is in het kader van de Gelderland Film Pitch.

Laatste zusters

Smeenge observeert in Traag naar de Hemel de laatste drie Zusters Norbertienen en hun hyperactieve Dwergkeeshond Skippy vlak voor de feestdagen. 

De jury schreef: ‘Een sterk onderwerp met goede karakters. Het is de maker erg goed gelukt om een eerlijk en respectvol beeld te geven, zonder melodrama. De hond brengt de juiste humor in de film. De documentaire heeft een heldere verhaalstructuur, fijn camerawerk en het ritme van de film sluit goed aan op het kloosterleven van de drie vrouwen.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden