Foto:

Nieuw boek over dertig aar Europees voetbal Vitesse

  Nieuwsflits

Vitesse Europa In is het nieuwe boek van Ferry Reurink over de Arnhemse voetbalclub. Eerder deze maand verscheen het tweede deel in een reeks. Hierin bezoekt de auteur voormalige Europese tegenstanders van Vitesse en haalt herinneringen op met supporters van beide kanten.

ARNHEM - Precies dertig jaar geleden, op 19 september 1990, maakte Vitesse haar Europese debuut, in Noord-Ierland tegen Derry City. In de drie decennia die volgden, speelden de Arnhemmers 54 Europese duels in vijftien verschillende landen. 

Onvergetelijk

Aan al deze ontmoetingen kleven bijzondere herinneringen voor de Vitesse-supporters die hun club kriskras door Europa achterna reisden. Voor veel supporters van voormalige tegenstanders zijn hun wedstrijden tegen de Arnhemse club eveneens onvergetelijk.

Dit boek is daarom een ode aan waar voetbal voor Reurink misschien wel het meest om gaat: het hartstochtelijk steunen van je club. De fans staan weliswaar ieder achter hun eigen team, maar hebben door de gedeelde passie voor de sport en het supporterschap vaak bijzondere onderlinge contacten. 

Reis langs Europacup-tegenstanders 

Voor zijn boek maakte Reurink de afgelopen twee jaar trips naar verschillende voormalige Europacup-tegenstanders. Met supporters van achtereenvolgens Norwich City, KV Mechelen, Werder Bremen, Dundee United, Parma, Derry City, Southampton, Zulte Waregem en Sporting Braga sprak hij – in bijna alle gevallen rond een wedstrijd – over de Europese ontmoetingen met Vitesse en de Vitesse-aanhang. 

Interviews

Uiteraard haalde hij ook herinneringen op met eigen supporters over hun belevenissen, en hij interviewde Vitesse-spelers die bij de Europacupwedstrijden tegen die clubs een belangrijke rol hadden: John van den Brom, Gert Claessens, René Eijer, Glenn Helder, Guram Kashia, Bryan Linssen, Huub Loeffen, Roberto Straal en Edward Sturing.

Boekhandel

Het boek is verkrijgbaar via de (online) boekhandel voor 16,95 euro. Het wordt uitgegeven door Kontrast.

www.uitgeverijkontrast.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden