<p>De Arnhemse club bracht een bezoek aan de onlangs 100 jaar geworden veteraan Sir Wilf Oldham. Hij ontving in Engeland het allereerste exemplaar van het fonkelnieuwe Airborne-wedstrijdshirt. </p>

De Arnhemse club bracht een bezoek aan de onlangs 100 jaar geworden veteraan Sir Wilf Oldham. Hij ontving in Engeland het allereerste exemplaar van het fonkelnieuwe Airborne-wedstrijdshirt.

Vitesse speelt in speciaal Airborne-shirt

  Nieuwsflits

Vitesse speelt dit jaar weer in een custom made Airborne-wedstrijdshirt. Een herinnering aan de Slag om Arnhem die 76 jaar geleden plaatsvond in de stad. 

ARNHEM - Al sinds 2007 eert de club, op initiatief van de Supportersvereniging Vitesse, de Airborne-veteranen rondom de jaarlijkse Airborne-wedstrijd. Opdat de ruim 1700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten nooit vergeten worden. 

Dit jaar wordt thuis tegen Sparta Rotterdam (19 september, 18.45 uur) in het speciale shirt gespeeld. 

Ontworpen door supporters

Net als het uitshirt van dit seizoen (‘Wij zin de jonges uut Ernem’) maakt ook het Airborne-shirt van dit jaar uiteraard de verbinding met de stad én is ook dit tricot volledig ontworpen door supporters. 

In samenwerking met hen en official teamwear supplier Nike is er een Airborne-shirt ontwikkeld die de helden van de Slag om Arnhem eert.

Het shirt heeft de gebruikelijke maroonrode kleur gecombineerd met de gouden logo’s van Vitesse en Nike. In de nek is ‘Never Forget Our Heroes’ samen met een pegasus afgebeeld. Net als bij het uitshirt vind je bovendien een tekst in de banen van het Airborne-shirt: We’ll meet again. 

100-jarige veteraan

De veteranen van de Slag om Arnhem kunnen vanwege het coronavirus niet naar GelreDome afreizen. Daarom bracht de Arnhemse club een bezoek aan de onlangs 100 jaar geworden veteraan Sir Wilf Oldham. Hij ontving in Engeland het allereerste exemplaar van het fonkelnieuwe Airborne-wedstrijdshirt.

Te koop

Het Airborne-wedstrijdshirt is voorafgaand aan het Airborne-duel tegen Sparta Rotterdam zeer beperkt verkrijgbaar in de nieuwe Vitesse Voetbalshop in GelreDome. De winkel is vanaf 16.45 uur geopend. 

Ben je niet aanwezig zaterdag? Online is het shirt te verkrijgen via www.voetbalshop.nl/fanshop/vitesse.

Vanaf begin oktober worden deze shirts geleverd. 

Het Airborne-shirt is verkrijgbaar voor 79,99 euro (volwassenen) en voor 69,99 euro (kinderen. 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden