Technicus Eric van Nuland.
Technicus Eric van Nuland. (Foto: Hans Gerritsen)

Technicus Arnhemse dansgroep onderscheiden

  Nieuwsflits

Technicus Eric van Nuland van het Arnhemse gezelschap Introdans is gelauwerd met de Zilveren Krommer, een nationale onderscheiding voor theatertechnici. Nuland kreeg deze onderscheiding omdat hij 25 jaar in het theatervak zit. 

ARNHEM - De Zilveren Krommer werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse company meeting van Introdans op 3 september door medeoprichter en algemeen directeur Ton Wiggers, in aanwezigheid van alle medewerkers.

Van Nuland volgde een opleiding aan de sociale academie. Hij vond echter in het theater de baan die bij hem paste. Eerst werkte hij vier jaar lang bij InDependance als theatertechnicus en vanaf 1999 bij Introdans.

Vertrouwen en rust

In de hectische en vaak gespannen sfeer achter de schermen weet hij mensen vertrouwen te geven en rust te creëren. Iets wat al zijn collega’s bij Introdans enorm in hem waarderen.

Krommer

De naam Zilveren Krommer komt van de krommer, een onderdeel waarmee decorstukken stevig aan elkaar kunnen worden gemaakt. Buiten het theater heet de krommer gewoon kromme spijker. 

De prijs wordt uitgegeven door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) en bestaat uit een zilveren krommer en oorkonde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden