<p>De ruimte achterin de boekhandel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot cultureel podium en ontmoetingsplek.</p>

De ruimte achterin de boekhandel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot cultureel podium en ontmoetingsplek.

(Foto: Jansen & de Feijter)

Dineren in de boekhandel: Jansen & de Feijter breidt uit

  Nieuwsflits

Jansen & de Feijter breidt haar cultuur-maatschappelijke activiteiten uit. De Velpse boekhandel is al jaren een podium voor kunst en cultuur en een ontmoetingsplek. Vanaf deze maand wordt een begin gemaakt met dagactiviteiten.

VELP - Sinds drie jaar vallen de culturele activiteiten onder een stichting. De komende jaren willen boekhandel en stichting deze samenwerking verder intensiveren. Jansen & de Feijter wil daarmee een ontmoetingsplaats worden waar verschillende leeftijden en doelgroepen samenkomen. 

Dat kan zijn tijdens een wekelijkse spelletjesmiddag, workshops, studiekringen, lezingen en interviews, tijdens concerten, film- en theatervoorstellingen maar ook met yoga en mindfulness of andere activiteiten.

De ochtenden is de ruimte achter de boekhandel alleen nog beschikbaar voor activiteiten van de stichting of voor besloten bijeenkomsten (verhuur). Het petit café en de tuin blijven gedurende alle middagen en de hele zaterdag toegankelijk voor publiek.

Filmavond

De maandelijkse filmavond wordt vanaf september verplaatst naar de laatste dinsdag van de maand.

Wekelijks diner

Wekelijks wil Jansen & de Feijter een diner aanbieden waarbij ook mensen die alleen komen zich thuis moeten voelen. In de toekomst worden de gerechten gemaakt met producten uit de eigen tuin. Hiervoor worden nog vrijwilligers gezocht. De boekhandel zal tijdens deze avonden zijn geopend en kleinschalige activiteiten organiseren.

Streaming

Vanaf deze maand zal ook het reguliere programma weer worden opgepakt, naast de lopende serie tuinconcerten. Activiteiten zullen volstrekt veilig worden georganiseerd met beperkt publiek, volgens alle geldende coronaregels. 

In de toekomst zullen activiteiten worden gecombineerd met streaming, zodat de programma’s ook thuis zijn te volgen. Het aanbod zal breder en anders zijn dan in het verleden.

Boekhandel en stichting bieden geen kant-en-klaar aanbod maar willen het programma tot stand brengen samen met inwoners.

Bedrijfsleider

De boekhandel blijft de belangrijkste pijler en hopelijk ook nog lang de financiële motor. Op korte termijn wordt gezocht naar een bedrijfsleider. Walter Jansen blijft eindverantwoordelijk maar zal nog beperkt in de boekhandel aanwezig zijn.

Naast zijn taken als directeur van de coöperatie Het Colofon in Arnhem wil hij zich de komende jaren vooral richten op het uitbouwen van de cultureel-maatschappelijke activiteiten.

Vrienden gezocht

Om alle ambities te kunnen realiseren zijn extra mensen nodig en extra geld. Om die reden zoekt boekhandel en stichting naar extra mensen die activiteiten willen opzetten en coördineren. 

De stichting zoekt de stichting nog extra ‘vrienden’ (van de huidige 76 naar 100) en om op termijn alle aspiraties waar te kunnen maken zal gezocht moeten worden naar extra financiering.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden