Foto:

Judolerares van Arnhemse judovereniging schrijft judoboek

  Nieuwsflits

Judodocent Hester Hoogland van Budo Sport Arnhem schreef samen met collega judolaraar Niels Huneker en illustrator Petra Heezen een boek voor de judojeugd. Olympisch judokampioen Mark Huizinga nam donderdag een exemplaar in ontvangst. Hij schreef ook het voorwoord.

ARNHEM - Hoogland geeft les aan de jeugd. Het boek is geschreven om de kinderen te helpen ontdekken hoe de basis van judo nou precies in elkaar zit. Het boek is bedoeld voor judoka’s, ouders en judoleraren.

Stickers

Trainers kunnen het boek volgens haar goed gebruiken, want de kinderen moeten stickers sparen om het boek compleet te krijgen. Een trainer kan deze stickers inzetten tijdens de les, door bijvoorbeeld een goede les te belonen.

Vier judoka’s

De lezer wordt meegenomen in de wereld van het judo door Ishana, Job, Aniek, en Anthony. Deze vier judoka’s vertellen kinderen en ouders kort en duidelijk over de basis van het judo. Ze geven antwoord op vragen als: is judo nu een vechtsport of een verdedigingssport? Hoe oud is judo eigenlijk en wat wordt er bedoelt met judo-etiquette?

Tekeningen en technieken

Talloze kleurrijke tekeningen worden afgewisseld met afbeeldingen van technieken en andere judohandelingen zonder kleur. Daar kan een sticker geplakt worden. 

Die stickers krijgt (verdient) de judoka voor bijvoorbeeld een fijne les, of wanneer een bepaalde techniek eindelijk lukt, of als een judoka een eerste wedstrijd heeft gedaan.

Het moment waarop stickers uitgedeeld worden bepaalt de judoleraar zelf. Gebruik ze bij examens voor degene die net geen slip of band gehaald hebben, of juist in de reguliere les als een judoka een motivatie kan gebruiken.

Extra set

Voor de judoka’s die (nog) geen boek hebben zit er bij elke 25 boeken een extra set stickers. Zo kan de judoleraar stickers aan de hele groep uitdelen, zonder iemand over te hoeven slaan.

Bestellen

Kijk voor meer informatie en bestellen op www.judoboek.nl. Kosten zijn 10 euro, exclusief verzending.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden