<p>Een maatje is de persoon die met de zorgvrager, dus degene waar de mantelzorger normaliter voor zorgt, een activiteit onderneemt, zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft.</p>

Een maatje is de persoon die met de zorgvrager, dus degene waar de mantelzorger normaliter voor zorgt, een activiteit onderneemt, zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft.

Vrijwilligersvacature van de week: Maatje voor mantelzorger

  Ingezonden

Stichting Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem is op zoek naar maatjes voor mantelzorgers. Een maatje is de persoon die met de zorgvrager, dus degene waar de mantelzorger normaliter voor zorgt, een activiteit onderneemt, zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft.

ARNHEM - Als activiteit kun je denken aan het maken van een wandeling, samen koffie drinken of een broodje eten. Kortom, samen eenvoudige contactmomenten hebben die het verschil maken op een dag. Een maatje kan ook iemand zijn die de mantelzorger een luisterend oor biedt. Het permanent zorgen voor een ander is een bijzondere opgave en kent soms zware momenten.

Welke vaardigheden zijn nodig? Geduld, inlevingsvermogen en aandacht voor de ander zijn belangrijke eigenschappen. Ook een luisterend oor bieden wanneer de mantelzorger daar om vraagt. Verder is het essentieel dat je je eigen grenzen en die van de mantelzorger en zorgvrager goed weet te bewaken.

Interesse? Tiny Visscher, 026-3703540, of info@mvtarnhem.nl. Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Alle vacatures

Op de website staat een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.

www.vrijwilligerscentralearnhem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden