Elk blaadje bevat een foto van een solitair staande boom. De installatie wordt dinsdag 4 augustus opgebouwd bij de Dierense Toren.
Elk blaadje bevat een foto van een solitair staande boom. De installatie wordt dinsdag 4 augustus opgebouwd bij de Dierense Toren. (Foto: )

Kunstenaar zoekt blaadjes voor zijn 'stikstofboom'

  Cultuur

Rob Chevallier, beeldend kunstenaar uit Velp, zoekt blaadjes. Geen gewone, maar bakjes en schaaltjes in bladvorm. Die houten of metalen blaadjes worden deel van een kunstwerk.

VELP/DIEREN - Elk blaadje bevat een foto van een solitair staande boom. De installatie wordt dinsdag 4 augustus opgebouwd bij de Dierense Toren, Hogestraat 12 in Dieren tussen 15.00 en 17.00 uur.

Chevallier heeft overal in Nederland bomen gefotografeerd en al ruim tachtig blaadjes gemaakt. Die hangen aan uitlaatpijpen van auto’s. Dat zijn de takken van De Stikstofboom, zoals het kunstwerk heet.

Wie helpt?

Er zijn nog zo’n twintig lege plekken in de boom. Wie helpt de kunstenaar met de laatste blaadjes (ca 10 tot 25 cm)? Chevallier neemt ze graag over tegen ‘kringloopprijs’. Tot nu toe zijn alle blaadjes gekocht in de kringloopwinkel. Contact via: kringloopkunst@outlook.com.

Expositie

De stikstofboom is van 8 tot en met 18 oktober te zien in Bergen aan Zee, tijdens de kunst 10-daagse daar. Daarna staat de boom in Emmen (Mick’s Kunstplein, november) en in Almelo (Kunsttorentje - 9 april tot en met 5 juni 2021).

www.robchevallier.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten