Een beeld uit 'Gli anni più belli', een zomerse Italiaanse film over vriendschap, familie en het leven. Vier vrienden worden gedurende veertig jaar gevolgd.
Een beeld uit 'Gli anni più belli', een zomerse Italiaanse film over vriendschap, familie en het leven. Vier vrienden worden gedurende veertig jaar gevolgd. (Foto: Andrea Miconi)

Film kijken in openlucht op dak Focus Filmtheater

  Cultuur

Tot en met 13 september vertoont het Focus Filmtheater films in de unieke dakzaal in de openlucht. Voor alle thuisblijvers, teleurgestelde festivalbezoekers en liefhebbers van het buitenleven, heeft Focus deze zomer naar eigen zeggen een openluchtfilmprogramma gemaakt vol muziek en virtuele reizen.

ARNHEM - Er zijn films te zien onder diverse thema's:

Muziekzomer. Ter compensatie van alle gemiste concerten en festivals wil het filmtheater bezoekers met zes muziekfilms toch een mooie muziekzomer meegeven.

Rondje om de wereld. We blijven meer dan ooit in ons eigen landje deze zomer. Met deze selectie van dertien ‘rondje om de wereld’-films waan je je toch even weg van huis.

Je kan het dak op! Publiek wordt uitgenodigd zelf een film of thema voor een openluchtvoorstelling aan te dragen en zo je eigen filmfeestje op het dak te houden.

Naast het Focus Junior zomer kinderfilmprogramma, werk het filmtheater dit jaar voor het eerst samen met het Openluchtmuseum Arnhem. Tijdens het ‘Zomeravonden’ programma in het museum van 1 tot en met 16 augustus, worden er twee ‘Focus op locatie’ kinderfilms op de vroege avond vertoond.

Meer informatie over de filmprogramma’s is te vinden op de website van Focus Arnhem (zie onderaan dit artikel).

Focus Filmtheater

Sinds mei 2018 huist Focus Filmtheater in een nieuw pand aan het Audrey Hepburnplein (voorheen: Kerkplein) in Arnhem. Het pand is voorzien van een eigen café-restaurant en zes nieuwe filmzalen, waarvan één multifunctionele zaal en een openluchtzaal.

'De unieke zaal op het dak van het nieuwe Focus biedt het filmtheater de mogelijkheid om in alle seizoenen een passende programmering te bieden', aldus Focus. Naast films is het dak volgens het filmtheater ook dé plek voor openluchtconcerten, lezingen, verhuringen, en meer.

Kijk voor meer informatie over het filmprogramma en het theater op de site:

focusarnhem.nl/focusophetdakzomer2020

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden