V.l.n.r.: Matthieu Reijnoudt, Romar de Bonte, Katinka Schlette en Astrid Feringa.
V.l.n.r.: Matthieu Reijnoudt, Romar de Bonte, Katinka Schlette en Astrid Feringa. (Foto: Elske Nissen)

Drie films winnen Gelderland Film Pitch

  Cultuur

Drie filmprojecten hebben de tweede editie van de Gelderland Film Pitch gewonnen. Winnaars zijn Katinka Schlette (1992), Astrid Feringa (1992) en duo Matthieu Reijnoudt (1994) en Romar de Bonte (1995).

ARNHEM - Ze wonnen met hun veelbelovende filmprojecten een startbudget van 6500 euro en een begeleidingstraject door Go Short om hun korte film te realiseren.

Focus Filmtheater

Op vrijdag 17 juli pitchten zij in Focus Filmtheater Arnhem live hun filmplannen voor een deskundige jury. 

Vorig jaar organiseerde Go Short de eerste Gelderland Film Pitch om Gelderse makers te ondersteunen en te begeleiden in het productietraject. Afgelopen jaar ondersteunde het festival de drie winnaars in het verwerkelijken van hun filmprojecten. 

Vorig jaar

Winnaars Coen Haver, Nena Tijsma en Niels Veenendaal hebben hun films afgelopen jaar afgerond. Deze worden tijdens Go Short Arnhem voor het eerst op het grote doek vertoond (10-13 september). 

Met dit jaarrond ontwikkelingstraject biedt Go Short Gelderse makers de mogelijkheid hun filmplan te realiseren door hen te voorzien van een startbudget en intensief te begeleiden tijdens het productietraject en distributieproces. 

Genomineerden

De zeven geselecteerde projecten pitchten hun filmplan voor de deskundige jury bestaande uit Kirsten Ruber (Go Short), Stefanie Kolk (filmmaker) en Guido Lavalaye (Omroep Gelderland). De jury koos de veelbelovende projecten 'CRISIS' van Astrid Feringa; 'Wat Grenzen Delen' van Katinka Schlette en 'I'll Fly With You' van Matthieu Reijnoudt en Romar de Bonte als winnaars van de tweede Gelderland Film Pitch.  

Wat Grenzen Delen / Katinka Schlette (1992) / Documentaire
De film 'Wat Grenzen Delen' wordt een poëtisch observerende documentaire waarin maker Katinka het grensgebied bij Wyler en Beek wil onderzoeken, het gebied waar zij tot haar 18e dagelijks fietste om naar school te gaan. Het landschap wordt gezien als personage in de film. Wat houdt precies het begrip grens in, en is die grens ook voelbaar in dit gebied?

CRISIS / Astrid Feringa (1992) / Documentaire
Maker Astrid Feringa heeft haar BA afgerond op ArtEZ te Arnhem en is daar ook blijven wonen. 'CRISIS' brengt de ervaring van een jonge vrouw opgesloten in een GGZ instelling in beeld. Astrid legt in deze film vast hoe de hoofdpersoon reageert op de rapportage gemaakt tijdens haar opname.

I'll Fly With You / Matthieu Reijnoudt (1994) en Romar de Bonte (1995) / Fictie
In 'I'll Fly With You' boekt een kunstenaarsduo alle stoelen van een commerciële vlucht. In deze film willen makers Matthieu en Romar de aanwezigheid van de afwezigheid in beeld brengen. Beide makers streven ernaar de kunstpraktijk voort te zetten in Gelderland.  

Startbudget

De winnende filmprojecten ontvangen een startbudget, waarvan Go Short 5000 euro beschikbaar stelt en Omroep Gelderland aanvult tot 6500 euro. Daarnaast werven de projecten een aanvullend bedrag middels een crowdfunding campagne, waarvoor zij op 5 augustus een workshop crowdfunding van CineCrowd krijgen. 

De makers starten per direct met het realiseren van hun filmplan, ondersteund en begeleid door Go Short. Naast het ontvangen startbudget begeleidt Go Short de makers tijdens het gehele productieproces en treedt het festival op als coproducent en distributeur van de films.  

Livestream

De Gelderland Film Pitch was live te volgen via een stream via Facebook. Deze is hier terug te kijken. 

Om op de hoogte te blijven van deze drie projecten en hun crowdfunding, hou de website van Go Short in de gaten.

De films van Gelderland Film Pitch 1 gaan tijdens Go Short Arnhem in première (Focus Arnhem). 

www.goshort.nl/gelderlandfilmpitch

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden