Arnhemse dragqueens brengen ode aan meidengroepen

  Cultuur

Drie Arnhemse kunstenaars hebben de krachten gebundeld als het drag-performance trio The Pleasure Sisters. Vrijdag gaat hun eerste video PartyMixxx Dutch Meidengroepen online in premiere.

ARNHEM - De video is gestart als reactie op de home-isolation video’s van de Nederlandse meidengroep O’G3NE en om hier op een parodie-komische wijze op te reageren en om een ode te brengen aan de rijke historie van Nederlandse meidengroepen.

Pleasure-zusjes

Het trio bestaat uit drie kunstenaars uit Arnhem met allen een andere achtergrond, zoals mode, interaction design en theater. Ze kruipen in de rol van Nikki Pleasure, Sissy Pleasure en Lil’ Pleasure.

Art of drag

In de LHBTIQ+scene heeft ‘the Art of Drag’ zich al jarenlang gemanifesteerd maar door programma’s als RuPaul’s Drag Race kent het wereldwijd nieuwe bewegingen ook binnen nieuwe communities.

Viewingparty

De video is het debuut van de meiden en via de Instagram-kanalen van de drie zussen kan de kick-of mee worden beleefd in een online corona-proof viewingparty. 

Deze is op vrijdag 17 juli om 20.30 uur. Vervolgens zal de video via YouTube en Instagram gedeeld worden met de rest van de wereld.

www.instagram.com/nikki_pleasure
www.instagram.com/sissypleasure
www.instagram.com/thelilpleasure

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden