Foto: Rinus Baak

Steun voor 23 evenementen en culturele activiteiten

  Cultuur

23 culturele organisaties in Arnhem krijgen steun van de gemeente voor hun evenement en/of artistieke productie. Voor het eerst is er ook subsidie voor dansgezelschap de Arnhemse Meisjes en lichtfestival de Grote Schijn.

ARNHEM - Onder de gelukkigen bevinden zich ook onder meer Circus de La Liberté, Park Open, Sonsbeek TheaterAvenue, Muziektheater BOT, Theater aan de Rijn en Motel Spatie. Zij werden ook de afgelopen jaren ondersteund.

Het gaat bij de subsidie om activiteiten die met name in 2021 en 2022 plaatsvinden. 

Subsidie aanvragen

Jaarlijks kunnen grote publieksevenementen subsidie aanvragen en elke twee jaar kunnen culturele organisaties een tweejarige subsidie aanvragen voor artistieke activiteiten. 

Een externe commissie met experts uit het culturele werkveld, adviseert over de artistieke aanvragen en publiceert een adviesrapport. Een interne commissie adviseert over de publieksevenementen. 

Door deze manier van financieren moeten instellingen steeds weer worden uitgedaagd om in te spelen op de behoeften en ontwikkelingen in de stad en de ambities van het cultuur- en evenementenbeleid.

Veel aanvragers

Wethouder Hans de Vroome is verheugd over het aantal kwalitatief goede aanvragen en over het feit dat zowel bestaande als nieuwe initiatieven gehonoreerd zijn. 

"Armhem is een stad van de kunsten en van de evenementen. Dat zien we terug in het aantal aanvragers, maar vooral in de kwaliteit van de aanvragers. Er is meer kwaliteit dan wij financieel kunnen ondersteunen."

Coronacrisis

Door de gevolgen van de coronacrisis kunnen plannen in de praktijk anders gaan uitpakken. Bij het beoordelen is het principe gehanteerd dat organisaties waar professioneel en artistiek vertrouwen in is, in staat moeten zijn bij een gewijzigde situatie alsnog uitvoering te kunnen geven aan een goed (artistiek) inhoudelijk programma. 

"Deze sector is creatief en wendbaar als geen ander en weet daarom wel raad met gewijzigde omstandigheden. Daar heb ik het volste vertrouwen in", aldus de Vroome.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden