In de film Fargo, van de gebroeders Joel en Ethan Coen, heeft autoverkoper Jerry Lundegaard (William H. Macy) dringend geld nodig en vat het briljante plan zijn eigen vrouw te laten ontvoeren.
In de film Fargo, van de gebroeders Joel en Ethan Coen, heeft autoverkoper Jerry Lundegaard (William H. Macy) dringend geld nodig en vat het briljante plan zijn eigen vrouw te laten ontvoeren. (Foto: )

Films draaien op het dak: ook in de wintermaand

  Cultuur

Filmliefhebbers kunnen deze maand weer het dak op. Focus Filmtheater houdt deze maand weer Focus op het Dak op 14, 15, 28 en 29 februari. De dakzaal was al het decor voor broeierige zomerfilmavonden, maar wordt in februari ingericht voor een wintereditie met winterse films in après-ski setting.

Arnhem - Te zien zijn de films Wind River, Light of My Life, In Bruges en Fargo. Stuk voor stuk films die volgens het theater passen binnen het winterthema. Alle films starten om 20.00 uur en hebben een opwarm-pauze.

Bij de après-ski setting moet publiek denken aan koek en zopie, skipakken, snowboots, chocolademelk en warme truien. Voor het wintersportgevoel hoef je dit jaar dus niet naar Tirol of Winterberg.

Dakzaal

Sinds mei 2018 huist Focus Filmtheater in een nieuw pand aan het Audrey Hepburnplein (voorheen: Kerkplein) in Arnhem. Het pand is voorzien van een eigen café-restaurant en zes filmzalen, waarvan één multifunctionele zaal en een openluchtzaal (zaal nummer 6).

De zaal op het dak van het nieuwe Focus biedt het filmtheater sinds de verhuizing de mogelijkheid om in alle seizoenen een passende programmering te bieden. Naast films is het dak ook de plek voor openluchtconcerten, lezingen, verhuringen, en meer.

Er is maar beperkt plek in de dakzaal, dus reserveren via onderstaande website wordt aangeraden. Voor de openluchtfilms in zaal 6 gelden dezelfde tarieven als voor de reguliere films in Focus.

Bij slecht weer (regen, onweer) gaat de openluchtfilm niet door; dit wordt via de website uiterlijk op de dag zelf voor 15.00 uur gecommuniceerd.

Programma

Vr 14 feb 20.00 uur
Wind River

Za 15 feb 20.00 uur
Light of My Life

Vr 28 feb 20.00 uur
In Bruges

Za 29 feb 20.00 uur
Fargo

Meer informatie:

www.focusarnhem.nl/ophetdak

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden