Kunstenares Marina Cleiren uit Ossendrecht maakt indringende portretten. Die waren te zien tijdens Art Arnhem.
Kunstenares Marina Cleiren uit Ossendrecht maakt indringende portretten. Die waren te zien tijdens Art Arnhem. (Foto: Ellen Koelewijn)

Veel interesse in grote kunstbeurs Art Arnhem

  Cultuur

Kunstenaars uit België, Duitsland en zelfs Scandinavië zijn dit weekend neergestreken in de Eusebiuskerk in Arnhem voor de jaarlijkse kunstbeurs. Er is prachtige kunst te zien. Van indringende portretten tot fraaie landschappen. Alle kunststromingen zijn vertegenwoordigd. Van schilderijen tot beelden.

Door Vincent Bos

ARNHEM – Op sommige locaties in Nederland kan Kunst Collega's wel tweehonderd kunstenaars kwijt. Zoveel aanmeldingen waren er ook wel voor Art Arnhem. Alleen laat de ruimte een dergelijk aanbod in de Gelderse hoofdstad niet toe. De Eusebiuskerk biedt een podium aan 79 kunstenaars. Meer plaats is er gewoonweg niet. Dan nog is er genoeg te zien.

Ballotage
De beperking van het aantal deelnemers betekent dat de ballotagecommissie aan het werk is gegaan om een evenwichtige beurs te kunnen samenstellen, zegt Els van Lent, officemanager bij Kunst Collega's en projectmanager van onder meer deze beurs.

Deze organisatie is verantwoordelijk voor Art Arnhem en zet daarmee het werk voort van Willem Bakker. Hij heeft de beurs samen met zijn vrouw Marina Maas opgezet en twee jaar geleden de organisatie overgedragen aan Kunst Collega's, dat opereert vanuit Roermond.

Liefhebbers
Kunstbeurzen zijn volgens Els van Lent populair bij liefhebbers. "In Arnhem rekenen we op de komst van vijftienhonderd tot tweeduizend bezoekers. Een beurs als die in Arnhem heeft voor de kunstenaars als voordeel dat ze geen provisie hoeven af te dragen aan de organisatie als ze wat verkopen." Dat maakt het dus aantrekkelijk om mee te doen.

Ontmoeten
Van Lent geeft aan dat het uitgangspunt bij Art Arnhem is dat kunstenaars, kunstverzamelaars en liefhebbers elkaar ontmoeten. "Die kunstenaars komen uit de hele regio en zelfs uit Scandinavië. Het is niet de voornaamste doelstelling dat er veel verkocht wordt. Doorgaans vinden de meeste verkopen pas plaats na de beurs. Vooral omdat de liefhebber even wat langer wil nadenken over de aanschaf van kunst", zegt Els van Lent.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden