Foto: Focus Filmtheater

Bezoekersaantallen Focus Filmtheater ver boven verwachting

  Cultuur

Focus, het filmtheater dat in mei 2018 verhuisde naar het Audrey Hepburnplein, ontving in 2019 bijna 158.500 bezoekers. Dit is ruim 47.000 meer dan in 2018 en maar liefst 50 procent meer dan verwacht.

Arnhem - Focus ziet het publiek steeds diverser worden en is ontzettend blij met het snel groeiende aantal mensen uit Arnhem e.o. dat het filmtheater weet te vinden. Met vijf filmzalen, een openluchtzaal op het dak en het café-restaurant biedt het pand volgens de organisatieveel mogelijkheden.

De best bezochte film van 2019 was, niet geheel onverwacht, Oscarwinnaar Green Book, gevolgd door The Favourite op een tweede plek en op plaats drie Quentin Tarantino's Once Upon a Time in… Hollywood, deze week nog bekroond met een Golden Globe voor Beste comedy/musical.

Bijzonder is het grote aantal niet Engelstalige films in de top tien, waaronder het Spaanse Dolor Y Gloria, de Koreaanse publiekstrekker Parasite (nu nog te zien), het Duitse Werk Ohne Autor, de Franse hit Portrait de la jeune fille en feu en Halina Reijns Nederlandse regiedebuut Instinct.

Op het Audrey Hepburnplein zette Focus bestaande samenwerkingen met o.a. Gelders Doek en ArtEZ voort, maar werden er ook veelvuldig interessante nieuwe samenwerkingen gestart. Zo organiseerde Focus onder andere de muzikale filmavond Kolonie in bewegend beeld in samenwerking met Museum Bronbeek en ArtEZ, vond de eerste editie plaats van het Mediakunst Festival Arnhem in samenwerking met Museum Arnhem en was er een uitgebreid programma rondom de Slag om Arnhem met onder andere een aantal voorstellingen in samenwerking met Bridge to the Future.

Daarnaast waren er interessante samenwerkingen met lokale partijen als Introdans, Heel Gelderland Fietst, Boekhandel Hijman Ongerijmd, HAN, ROC, Politie Gelderland, en meer. Ook in 2020 staat Focus Filmtheater natuurlijk weer open voor nieuwe samenwerkingen en verrassende specials.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden