Musis Arnhem genomineerd

  Cultuur

Waar Musis enkele weken geleden nog twee architectuurprijzen won, is het geheel gerenoveerde concertgebouw wederom genomineerd voor een prestigieuze architectuurprijs: de NRP Gulden Feniksprijs in de categorie 'Renovatie'.

Arnhem - De jury van de NRP Gulden Feniks heeft uit 65 inzendingen 7 projecten genomineerd voor de NRP Gulden Feniksprijzen. Musis Arnhem is genomineerd in de categorie 'Renovatie' samen met de Aireywoningen (Amsterdam) en PPS Bezuidenhoutseweg 30 (Den Haag). Renovatie is de categorie voor alle soorten gebouwen die na renovatie weer een aantoonbare, duurzame toekomstwaarde hebben gekregen, met behoud van hun oorspronkelijke functie.

Nominatieregen
Nog geen drie weken geleden won Musis de tweejaarlijkse Heuvelinkprijs voor de beste Arnhemse nieuwbouw 2018 én de prijs voor het Gebouw van het Jaar 2018 in de categorie Identiteit en Icoonwaarde. Daarnaast was de nieuwe Parkzaal van Musis vlak na de ingebruikname genomineerd voor de ARC17 Detail Award en de Betonprijs 2017. Van Dongen-Koschuch Architects and Planners heeft Musis geheel gerenoveerd in opdracht van de Gemeente Arnhem.

Geopend en highlights
Musis is in januari officieel geopend door H.K.H. Máxima. Highlights voor komend seizoen zijn Lavinia Meijer (Artist in Residence), Lucas & Arthur Jussen, Het Gelders Orkest, Di-Rect, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Racoon en Eva-Maria Westbroek. De kaartverkoop is reeds gestart.

Meer berichten