Foto: pr

Musicaldroom wordt werkelijkheid

  Cultuur

Een mooie hoofdrol in een landelijke musical. In het weekend van 15 /16 juni komt die droom uit voor 16-jarige Fatih Gulseven uit Arnhem. In theater KAF in Almere staat hij in drie voorstellingen van de musical Midzomernachtsdromen.

Arnhem - Deze eigentijdse bewerking van het welbekende verhaal van Shakespeare, vormt de eindvoorstelling van de RTL Talent Academy. Deze RTL Talent Academy is het 'grotere broertje' van de Telekids Musicalschool.

Alle leerlingen van alle (50) vestigingen van deze musical-opleiding staan ieder jaar 3 weekeinden lang op het podium naast professionele musical-sterren. Voor Fatih is het dit jaar bijzonder want hij heeft één van de tiener hoofdrollen te pakken en is daarin te zien op het grote podium.

3 jaar geleden is Fatih gestart bij de RTL Talent Academy. Na een auditieronde kwalificeerde hij zich voor de Topclub, waarin de meest talentvolle leerlingen samen extra lessen krijgen. Op basis van zijn leeftijd stroomde hij door naar Top Club "Next Stage", de groep voor de oudste leerlingen van de musicalschool. Voor Fatih was het dit jaar weer raak: Na vorig jaar geschitterd te hebben als Nils Holgerson kreeg hij dit jaar een hoofdrol als Joost, leidinggevende aan het Musicalkamp. Dit Musicalkamp is één van de 3 groepen waar het in het musicalverhaal om draait. Fatih: " Het is super om een rol te spelen die belangrijk is voor het stuk."

Bij de Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy krijgen de kinderen en jongeren in hun eigen leeftijdscategorie iedere week les in zingen, dansen en acteren. In de tweede helft van het schooljaar wordt er toegewerkt naar de grote eindvoorstelling in een aansprekend theater. Hierin komen alle leerlingen in een leeftijdscategorie samen in het theater om te beleven hoe het is om in een grote musicalproductie te staan. In de eindvoorstelling "Midzomernachtsdroom" komen in de totaalscenes maar liefst 120 kinderen gezamenlijk op het podium te staan met voor slechts een beperkt aantal kinderen een echte hoofdrol.

De RTL Talent Academy én de Telekids Musicalschool starten in september weer met lessen en kinderen kunnen dan weer instromen bij de mini's (5-6 jaar) de kidsclub (7-9 jaar) of bij de teens (10-14 jaar). Daarnaast organiseert de musicalschool door het jaar heen diverse auditiedagen om direct in te kunnen stromen in een Topclub. Kijk voor meer informatie op www.telekidsmusicalschool.nl.

Meer berichten