Doorrrrr


Foto:

Doorrrrr

  Column

Column Hilde Wijnen

Zo, drie liter pompoensoep geslurpt, de lampionnen weer opgeborgen op zolder en doorrrrr naar het volgende evenement in de eindejaarsmarathon: Sinterklaas. Elke keer weer een verrassing welke kleur de Pieten zijn. Ik kan u vertellen dat het de meeste kinderen een worst zal wezen zolang ze maar drie weken achtereen op pepernoten mogen leven. De dochter gelooft dat we over de regenboog kunnen fietsen en als ze de haren van haar pop afknipt, bellen we toch gewoon een heks die dat soort kwesties met een enkele zwaai van haar toverstok oplost? Geloven is een makkie, een superkracht. Al is Piet groen als de jungle, het interesseert kinderen geen piet, eh biet.
Maar goed. Sinterklaas dus. Geen sinecure. Duurzaam en
genderneutraal speelgoed, waar haal je het in Amerigo's naam vandaan?

Daar klopt geen hout van

Van de week las ik in de krant dat het ook in schoolboeken barst van de stereotypering. Zo bouwt Kees een schuurtje, bakt Annemarie een taart en verkoopt Ahmed shoarmabroodjes. Nou, daar klopt inderdaad geen hout van. Sanne isoleert namelijk haar zolder met hennepvezels, Tim gooit de restjes van zijn veganistische burger in een wormenhotel en wiskundedocent Safaa staakt met haar leerlingen voor een beter klimaat.
Kijk. Als we de dingen nou een beetje combineren. Niet wachten tot er een kind geboren is en ouders een aanvraag hebben gedaan om een geboorteboom te plaatsen (ideetje van de gemeente), vaders en moeders hebben het tenslotte al druk genoeg met hun kersvers wonder. Hup, geef ieder kind in plaats daarvan op vijf december een eigen boom cadeau, dan is alles in een keer opgelost. Klimaat- èn genderneutraal, CO2 vliegen in één klap.
Kunnen we meteen die hele Pietendiscussie aan de wilgen hangen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden