Foto: Jose Bugter

Theater, theater

  Column

De afgelopen maand heb ik weer een flinke portie theater gehad. Eerst had ik de uitvoeringen van de musical, waarin ik speelde: Trouwen zonder zorgen in hotel de Goede Morgen van theatergroep Jabber. Enerverend, vermoeiend, maar oh zo leuk. Natuurlijk gaat er altijd wel iets mis bij zulke uitvoeringen. Vooral voor ons erg grappig. Het publiek merkt er weinig van. Zo hield ik een heel verhaal over een vroegere geliefde, waarna ik in de pauze hoorde dat ik hem de verkeerde naam had gegeven. Had ik toch de verkeerde man aan de haak geslagen! Ach, niet getreurd, dat gebeurt me in het echte leven ook regelmatig.

Een van de andere avonden had ik vlak voor het doek opging een kraai op tafel gezet. Net op het moment dat de gordijnen openschoven viel de kraai om, maakte een dubbele salto en dook de tafel af. Ik ving hem en zette hem precies op tijd op mijn hand, waarna wij doodstil moesten blijven zitten. Het publiek had niets gezien, maar wij hadden erg veel moeite om ons lachen in te houden.

Gemoedelijke sfeer

Een paar weken na onze eigen optredens was het Hoogte 80 festival. Ook altijd weer erg leuk. We genoten van muziek en theater, jankten vrolijk mee met de wolven van de witte wieven in de Bulttent en zagen een clown diverse vreemdelingen in de echt verbinden. Er waren ook mooie dansvoorstellingen, leuk cabaret, en indrukwekkende theatervoorstellingen. Kaartjes bestonden vaak uit doorgescheurde folders en meestal hoefde je ze niet eens te tonen. Ze geloofden het wel. Dat geeft de gemoedelijke sfeer van het festival aan. Eigenlijk is het het leukst om rustig tussen de tenten door te kuieren, hier en daar te kijken en nu en dan een voorstellinkje mee te pikken. Wat drinken, eten en je ogen uitkijken. Ik hou van theater. Gewoon doen kunnen we vaak genoeg. Doe maar lekker gek.

Meer berichten