Foto: Jose Bugter

Babyzaak

  Column

Mijn driejarige kleinzoon wordt grote broer en daar is hij heel trots op. Het duurt alleen nog heel erg lang voordat de baby komt. Aangezien je altijd nog weer spulletjes nodig hebt gaan we met z'n allen naar een enorme babyzaak. We verdwalen bijna tussen de kinderwagens, buggy's en babybadjes. Mijn kleinzoon is meteen niet meer weg te slaan bij het babyspeelgoed en vooral bij de loopautootjes met allerlei toeters en bellen. Al ik hem vertel dat hij daar te groot voor is kijkt hij me stomverbaasd aan. Te groot, zie ik hem haast denken. Ik ben toch zeker altijd overal te klein voor?

Buggyboard

Bij de kinderwagens kijk ik mijn ogen uit. Wat een keus! Er staat een eivormige waarin de baby zich blijkbaar veilig en geborgen voelt. Hij heeft dan ook nog eens een luxueuze en stijlvolle uitstraling. Dat zal de baby vast waarderen. Een eindje verderop luisteren een paar toekomstige ouders geïnteresseerd naar de verkoopster die vertelt over het verschil tussen twee exemplaren. 'Kijk, deze heeft ook het degelijke onderstel van de Maxi Cosy, maar dan krijgt u natuurlijk niet de gratis tas.' Iets zegt mij dat je van het prijsverschil een hele leuke tas kunt kopen.

Mijn dochter is intussen op zoek naar een buggyboard. Dan kan mijn kleinzoon op de kinderwagen meeliften. Ze zien er uitermate flitsend uit, moet ik zeggen. Vroeger had ik een stoeltje op de kinderwagen, maar dat is nu natuurlijk hopeloos ouderwets. Indertijd had ik ook een heel moderne draagzak, die nu uiteraard totaal ongeschikt is. Ik dwaal verbaasd rond tussen rekken vol draagdoeken en -zakken. Sommige zien eruit of je zo met de baby op wereldreis kunt. Ergens ben ik blij dat wij niet zo veel keus hadden. Ik zou niet weten waar ik het zoeken moest. Mijn kleinzoon heeft intussen de tafel met duplo blokken gevonden. Gelukkig, die zijn nog steeds hetzelfde.

Meer berichten